Robot met de intelligentie van een aap kent 500 gebaren en gooit met poep

AI kan ook kleuren en diersoorten uit elkaar houden

Een belangrijke doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie: wetenschappers aan de Universiteit van Ohio ontwikkelden een robot met de intelligentie van een aap. Voor de ogen van de toegestroomde internationale pers zijn de kunsten van de robot ‘Bobo’ gepresenteerd: Bobo begrijpt meer dan 500 gebaren en kan met poep gooien.

Hoofdonderzoeker Khalid de Vries spreekt van een doorbraak. “Onze robot kent gebaren voor menselijke begrippen als ‘eten’, ‘drinken’ en ‘slapen’, maar hij kan ook kleuren en diersoorten uit elkaar houden. Dat is techniek die op zich al langer bestaat, maar wat Bobo bijzonder maakt is dat hij ook de sociale intelligentie van een aap heeft. Hij trekt graag op in groepen, vist vlooien van de huid van mederobots en smijt luid krijsend zijn eigen uitwerpselen in de richting van ons onderzoeksteam.”

Het onderzoeksteam van De Vries is nu bezig met het volgende prototype van Bobo: een robot die ruzies oplost met seks.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Via de techniek zal men de mens kunnen maken zoals hij is bedoeld, zonder geloof en zonder organische uitwerpselen.

gravatar

Goeroe, kunt u mij verlichten?
Is de kern van het menselijk geluk niet het loslaten?
Het laten gaan, zogezegd?
Hoe kan dat zonder organische uitwerpselen?

gravatar

Als je het drukken van papier digitaal kan oplossen, dan lukt dit vast ook wel. Je wilt niet weten hoeveel beleidsdiaree er al digitaal wordt geproduceerd en verspreid.

gravatar

Nog even en er kan een robot worden gebouwd die Turks spreekt en West-Europanen als racisten en Nazi’s betitelt. Dan kan Recep Tayyip E. gewoon op vakantie gaan naar Dubai of op dienstreis naar Saoedi-Arabië, zonder dat zijn tirades hoeven worden onderbroken.

Reageer