YouTube: The Royal Burgh

Geen Russische hulp: Wilders kreeg Poetin niet uitgelegd dat hij de outsider was

‘Ik lees hier dat u al 18 jaar in het parlement zit’

8 januari 2017. Vladimir Poetin bladert nog wat door het dossier van Geert Wilders. Hij kijkt naar de man tegenover hem, die hem net in een gloedvol betoog heeft uitgelegd dat hij de Nederlandse politieke elite in maart met een revolte hoopt te vernietigen. Russische steun zou daarbij zeer welkom zijn.

Poetin kijkt op van het dossier. “Dus u bent de anti-establishment-kandidaat?”, vraagt hij. Wilders knikt enthousiast en wil alweer van wal steken. Poetin houdt zijn hand op. “Ik lees hier dat u al 18 jaar in het parlement zit. Dan bent u geen outsider.” De Nederlander likt nerveus aan zijn lip “Toch wel, meneer de president. Ik heb mij juist afgescheiden van een elitaire partij.”

Poetin wrijft vermoeid met zijn hand over zijn voorhoofd. Zijn adviseurs hebben deze man inderdaad aangedragen als de Nederlandse Trump. “Maar u heeft ook in de regering gezeten, in 2010. Premier Rutte had het toen over u.” Wilders kijkt verschrikt. “Nee, nee, ik regeerde niet, ik gedoogde.” Poetin kijkt naar zijn twee tolken, die even overleggen en dan een gebaar maken waaruit blijkt dat ze het woord niet kennen.

“Kunt u het verschil uitleggen?”, vraagt hij aan Wilders. “Zeker!”, roept de Nederlander met overslaande stem. “Ik zat niet in de regering, ik steunde ze alleen. Ik droeg geen verantwoordelijkheid. Echt niet!” Poetin trekt een wenkbrauw op. “Geloof me nou, meneer de president”, zegt Wilders wanhopig. “Ik liep weg toen er moeilijke maatregelen genomen werden.”

De Russische president staat op. “U zult het deze campagne zonder nepnieuws moeten doen.” Wilders pakt zijn arm vast. “Maar mijn hele campagne is daarop gebaseerd, meneer Poetin. We hebben geen ander plan. Als u niet helpt, kan ik geen campagne voeren.”

Poetin werpt opnieuw een blik op het dossier, maar er staat wat er staat. “Meneer Wilders, bent u in uw leven ooit iets anders geweest dan politicus?” De Nederlander zwijgt. Eindelijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

It’s game-over voor Geert. No next level. Sleep well. Zelfs stoppen op z’n hoogtepunt gaat hem niet meer lukken. Have mercy.

Reageer
gravatar

Vroeger op school en op de universiteit had ik er al last van. Het zijn geen dieren en geen mensen. Hun verstand slaat zo goed als nergens op, het is alles geheugen. Toen ik een half jaar studeerde zag ik al hoe de problemen eruitzagen waar een beperkt aantal oplossingen voor mogelijk is en waar we tussen moeten kiezen, terwijl het allemaal beperkingen zijn van de mogelijkheden waar de domme trien mee moet paraderen en een ‘master’ moet worden. Een grotere belediging is niet mogelijk om je door de idioten met een bewijs van slagen te laten lauweren. Op persoonlijk vlak communiceren minder origineel dan kinderen met een verstandelijk handicap in hun eerzucht.

Ze zien er allemaal uit als Geert Wilders voor Poetin in dit verhaal.

gravatar

Insider’s view.

In werkelijkheid ben ik niemand anders dan het genie achter het hele verhaal.
Nu ik Geert dan eindelijk te pakken heb, ga ik mij bekendmaken als de echte Redder. Niet Geert maar IKZELF ben het.

gravatar

Dat standpunt van jou m.b.t. Wilders, okay. Maar dat dit verdorie nou precies weer in Jip-en-Janneke taal moest? Waarom? We zijn niet achterlijk. De Speld-populatie is van gemiddeld VVD-D66-CDA-CU-GL- ontwikkelingsniveau, dus gewoon Nederlands zou ook worden begrepen. Doe d’r wat aan, DDIDH.

gravatar

Quote: De Speld-populatie is van gemiddeld VVD-D66-CDA-CU-GL- ontwikkelingsniveau.

Je hebt de PvdA er niet bij staan, zeker omdat ze achterlijk zijn.

gravatar

Wilders gaat snikken als Poetin achteloos naar buiten loopt, terwijl zijn lijfwachten hem onder de arm nemen. Poetin leg troostend zijn hand op zijn schouder en stopt een kaartje in het borstzakje van zijn colbert en zegt cynisch: “U kunt het altijd nog proberen bij onze vrienden in Oekraïne.”

Maar daar heeft Rutte juist een contract mee.

Reageer
gravatar

Dit heeft iets van een klassieke Überbietungswitz. Poetin weet dat het Nederlandse leger oefent met scherpe kreten als “Pief paf poef”, omdat de munitie op is. Dat de tanks worden geshortleased van Indonesië en dat de JSF pas in 2022 door Trump c.s. wordt geleverd. Wilder’s rol als 5e colonne is uitgespeeld. Exit Geert Wilders. Vlad Poetin ziet meer in Marine LePen en het Front National.