Woedende Nederlanders slopen maan uit protest tegen Turkije

‘Dit is ook wel weer ludiek’

De diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije heeft een aantal boze Nederlanders aangezet tot een opmerkelijke protestactie. Om hun afkeer van de regering-Erdogan te laten blijken, hebben zij gisteren de maan en een aantal sterren gesloopt.

De vernietiging van de hemellichamen is een verwijzing naar de Turkse vlag, maar in Turkije lijken ze er niet van onder de indruk. “Dit is ook wel weer ludiek”, lacht Fatih Kerimoglu, Nederland-kenner aan de universiteit van Istanboel. “Het is jammer van de inslagen van planetoïden, de kortere dagen en het einde van zonsverduisteringen. En dat de Aarde gaat tollen is ook niet leuk. Maar het is niet zo dat dit protest de Turken nu echt in hun hart raakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook is gebleken dat Erdogan Sinterklaas niet meer naar Nederland zal sturen. In de eerste plaats omdat DENK ertegen is vanwege het racistische karakter, immers Sint als opperhoofd van een aantal zwartgeblakerde Pieten; in de tweede plaats omdat Sinterklaas, wijlen bisschop van Myra, toch een Turk is onder de Turken, en waar Nederland dus niets mee uit heeft staan.

Goed werk, Erdo!

Reageer
gravatar

Het Midden-Oosten lijdt onder Taliban,
het Noord-Westen lijdt onder Erdogan,
Man, o man,
allebei kunnen ze er wat van

gravatar

En nog erger. Er was ook een Turkenmeneer die demonstratief een tulpenbloem van de steel afknipte.

Die snapte ik niet. Tulpen zijn toch Turks?

gravatar

Dit is geen podium voor lokale politiek.
U wist kennelijk niet dat er woensdag verkiezingen zijn. Dan moet het er netjes uitzien voor het buitenland.

gravatar

Nederland is bij Turkse kenners allang niet uitsluitend meer bekend vanwege klompen, tulpen en stroopwafels. Dit land is bekend als vluchthaven voor belasting-vervolgden van over de hele wereld. Misdaad en multinationals hebben hier hun brievenbussen en zo vinden jaarlijks talloos vele miljarden belastingvrij zwartgeld onbelemmerd hun weg naar veilige havens op de Kaaiman Eilanden en Panama. En wat is mooier dan jouw geld veilig stellen en intussen genieten van echte Turkse döner kebab, lahmakun en falafel?

Reageer
gravatar

Je bent echt een outsider (iemand die niet weet waar ie het over heeft): tulpen komen uit Turkije sukkel! Dus als die geiteneukers (dat beroep komt ook uit Turkije) ons gaan boycotten hebben we geen tulpen meer, stort onze economie in elkaar en kunnen we ook geen JSF’s meer kopen

gravatar

Dat is -in een kort bestek- inderdaad een hoop Gé, Lul. Tulpen zijn hier eeuwenlang al gedomesticeerd, genetisch gemanipuleerd en EIGEN gemaakt, dat kunnen we niet van alle 2 miljoen Turkse medelanders zeggen. Allah zij dank, hebben we hier DENK, die vandaag dankzij stemgerechtigden in alle moskeeën voor de eerste moslim-premier gaat zorgen. Later kan dan N.V. v/h Nederland geruisloos worden ingelijfd bij Turkije. Dát zal Erdogan toch wel kalmeren?

gravatar

En buiten dat, Nederland gaat ook zonder Turken wel naar de maan. De Randstad DENKt al na over zelfstandigheid, of aansluiting bij het Kalifaat. Een Bevrijdingsoorlog door Al Bakr Al Bhagdadi staat al in de planning.

gravatar

Als Amy Farrah Fowler dan de camera maar niet bedient, aan weer zo’n rel als toen met Will Wheaton hebben we geen behoefte, steeds maar “Cut, cut, cut” roepen werkt zo verstorend.