RTV Rijnmond

Alle partijen sluiten D66 uit: ‘Goed onderwijs, ze zijn gek geworden’

Omstreden standpunt roept walging op

D66 komt niet in het volgende kabinet. De partij is door alle andere partijen uitgesloten vanwege de omstreden keuze voor ‘goed onderwijs’.

“Ik hou er eigenlijk niet van om partijen uit te sluiten. Dat gaat in tegen mijn democratische instinct”, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Maar ik vind ook dat de kiezer duidelijkheid verdient. Als iemand zonder enige gêne durft te pleiten voor goed onderwijs, dan houdt het voor mij op. Ze hebben echt zichzelf buitenspel gezet.”

VVD-lijsttrekker Mark Rutte sluit zich daarbij aan. “Mensen die in hun eigen wijk worden geconfronteerd met posters met die tekst, ik vind dat verschrikkelijk. Ik begrijp dat je dingen in campagnetijd soms scherp aanzet, dat er retoriek bij komt kijken, maar D66 is hier echt een grens overgegaan. Met zo’n partij gaan wij niet regeren.”

Geert Wilders (PVV) gaat nog een stap verder. Hij heeft aangifte gedaan tegen D66-leider Alexander Pechtold: “Ze zijn helemaal gek geworden daar. Goed onderwijs, hoe haal je het in je hoofd?”

Pechtold is niet onder de indruk van de uitsluiting en weigert zijn toon te matigen. Op Twitter deed hij er zelfs nog een schepje bovenop: “D66 wil het béste onderwijs voor onze kinderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pechtold: da’s Pech, told you so.Waar staat D66, politiek gezien? Onder de linker oksel van moederpartij VVD, samen met Geert ‘s PVV, die onder de rechteroksel staat. Men heeft de klus geklaard, alle voorzieningen voor minderbedeelden zijn geminimaliseerd, de voorrechten voor de hoogstbedeelden zijn en worden gemaximaliseerd, de PvdA is electoraal onklaar gemaakt. Eigen schuld, dikke bult. Mark, jouw taak zit er nu op, je mag vanaf NU lucratieve commissariaten accepteren en/of proberen de KLM te redden uit de klauwen van AirFrance. En die kapitale boerderij kopen naast Hans Wiegel, of je inkopen in het kasteel van Ard van der Steur. Of gewoon naar ‘Brussel’. Godspeed

Reageer
gravatar

Tip van ome Erdo:
Geert (vuile NAZI!), je kunt nog een aanklacht indienen bij de Verenigde Naties, de Raad van Europa en bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Gewoon DOEN!

Oom Erdo

Reageer
gravatar

En Alexander heeft volkomen gelijk als ik de taalkunstenaars bezig zie die op diverse media onze taal verkrachten. Goed onderwijs is de beste remedie daarvoor.

Reageer
gravatar

In Engeland werd het bezoek aan het toilet op school door de leerlingen beperkt tot 2 pauzes, tussen 11.05am en 11.25am en tussen 12.25pm en 12.45pm.

Goed onderwijs is belangrijk voor de toekomst van onze kinderen. Daarom moet bijvoorbeeld meer geïnvesteerd worden in de beveiliging op school en universiteit. Het onderwijs moet nog beter aan de praktijk (de markt) aangepast worden.