YouTube: RTL Reality & Cosmopolitan

Sybrand Buma maakt entree als verleider Temptation Island

Zwoele CDA-leider tokkelt Wilhelmus op zijn gitaar

Sybrand van Haersma Buma komt verleidelijk langzaam uit de oceaan gelopen. Hij haalt een hand door zijn natte haar en struint nonchalant naar de vrouwelijke deelnemers van Temptation Island. “Het water is lekker warm”, stelt hij vast en hij werpt een schalkse blik op Rosanna. “Kun jij mij een versnapering aangeven?”

Het is het begin van de nieuwe aflevering van Temptation Island, waarin de CDA-lijsttrekker zijn entree maakt als verleider. Even later zit Sybrand tussen de dames op een handdoek. “Wie wil er ingesmeerd worden ter bescherming tegen ultraviolette straling?”, roept hij. Niemand reageert. Blijkbaar kunnen de dames beter tegen de zon dan hijzelf. Sybrand spant zijn buikspieren aan. “Is mijn wasbordje verbrand, denk je?”

De christendemocratische godenzoon tokkelt wat op zijn gitaar. Hij schuift tegen Lize aan en begint te zingen. “Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe.” De vrouwen kennen het lied niet, maar de casanova houdt stug vol en zet het zesde couplet in.

Nu begint het spel pas echt gevaarlijk te worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag dat nou wel, het openbaar zingen van het Wilhelmus ? Ja, wel als Sybrand het doet, want hij maakt deel uit van het familiebedrijf Buma Stemra.

Reageer
gravatar

Het in het openbaar zingen van het Wilhelmus mag nog wel, maar alleen in rurale gebieden. In stedelijke gebieden wordt het afgeraden, de kans is groot dat de talloze campagne-voerende Turkse ministers daar aanstoot aan nemen en een klacht indienen bij het Internationale Hof en Erdogan, die toch al op ramkoers ligt met de NAVO. R.T.E. is momenteel trouwens een wit voetje en een bruine arm aan het halen bij Poetin

gravatar

Temptation Island, wordt hiermee soms gezinspeeld op het goddeloze Brouwerseiland?

Scharendijke is voor het eerst op de verkeerde weg gekomen na de Ramp toen Harry, dominee Kuitert, predikte dat God niet meer bestond. Volgens de Evangelische Omroep zou daarmee de wereldwijde leegloop van de kerk zijn begonnen.

Reageer
gravatar

Ik denk dat het Harry Kuitert’s beroemde tweegesprek was met Elisabeth Kübler-Ross, dat hem vanuit de bevindelijke hoek op de typering “baarlijke duivel” kwam te staan. De Hoekse en Kabeljauwse Twisten blijken nog niet voorbij.

gravatar

En ze heeft dus even vijf minuten nodig om een beeld te krijgen van wat ze nu verder moet met haar leven. Sybrand is weliswaar goed gestemd, maar dat Lize op Sybrand stemt is niet waarschijnlijk, hij slaat soms vreemde religieuze dissonanten aan.

gravatar

Ik Johannes, die ook uw broeder ben en medegenoot in de verdrukking, en in het Koninkrijk, en in de lijdzaamheid van Jezus Christus, was op het eiland, genaamd Patmos, om het Woord Gods en om het getuigenis van Jezus Christus.

Openbaring 1:9