Kiezers: allemaal één pot nat


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Not funny.

iedereen die Facebook goed bijhoudt weet dat juist deze grote groep kiezers de neiging heeft om op meneer Wilders van de PVV te stemmen.

PVV-stemmers zijn door de linkse media al genoeg door de mangel gehaaldt.

Corrie.

Reageer
gravatar

U schrijft: ‘gehaaldt’. Waarom toch onze Nederlandse cultuur zo te grabbel.gooien. Bent u wellicht voor de komst van talloze buitenlanders hierheen en dat u hen dan wilt leren: ‘Ach joh, plak overal maar “dt” achteraan, is altijd goed? Ik vind het een schande!

gravatar

Hoe kun je de ander zo veel mogelijk de doorgang versperren.
Er was zo’n pleintje naar de volgende straat waar je zo doorheen kon lopen in plaats van om de hoek.
Er is gelijk een hek gezet toen ik erdoor liep. Dat is politiek. Daarna kwam er een of ander eetcafé waar nooit iemand lijkt te komen, zo ondergronds is de buurtkliek. Dat is de politieke partij.
Daar klagen ze over fascisme.

Dat is het hele verhaal.

Reageer
gravatar

Kom, niet zo afgunstig Outsider, je praat als een insider in de kliek. Gênant: je weet zelf ook wel dat er geen geheimen zijn voor mij. Ik weet het van alle kinderen als ze bedplassen. Een cover-up trekt des te meer de aandacht.

gravatar

Welnee, niet afgunstig, maar ronduit verbaasd over dit out-of-the-box denken. Het plaatsen van hekken, zowel letterlijk als overdrachtelijk IS immers politiek. Anderzijds is een eetcafé waar niemand komt (een cover-up) wellicht gewoon een witwasserij van drugsgeld. Langdurig bed-waterende kinderen hebben overwegend last van trauma’s veroorzakende ouders of pesten op school. En inderdaad: cover-ups verhullen plasvlekken in dekbed en matras niet.

gravatar

Bovendien wetenschappelijk onderzoek in 2012 heeft uitgewezen dat hij dit moeilijk gezegd kan hebben. Hij was daarvoor te snel dood. Een van de (3 in 1) kogels van het geloste schot ging gelijk door zijn hart. De tekst is daarmee mogelijk een variant op je Jezus Christus’ woorden aan het kruis. De verdraaiing en daarmee het plagiaat ziet er in dat geval dus heel anders uit.

gravatar

Wel is het niet zo dat Willem de Zwijger zweeg; het zwijgen werd hem opgelegd.
Vandaar dat wij zo hechten aan vrije meningsuiting.

gravatar

Willem werd unilateraal het zwijgen opgelegd door (huurmoordenaar) Balthazar Gerards (als zodanig dé ware voorvader van Volkert van der Graaf). Tja, in de 16e eeuw was er nog geen Kamervoorzitter die dat kon, en mocht! Maar nu even serieus: “Vandaar dat wij zo hechten aan vrije meningsuiting”; doen wij dat hechten ook écht?
Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar er wordt nu al stevig gepoogd sommige vogeltjes hun bek te laten houden.
En wat jouw eerdere reactie hierboven betreft; bij die woorden moest ik ineens denken aan Louis Couperus’ “Oude mensen, dingen die voorbij gaan” en ik hoorde Erik Satie’s “Gymnopedie no. 1” klinken. Puur associatief naar aanleiding van “Nederlandse interesse in Oost-Indische curiositeiten”. Ik moest dat gewoon even kwijt; not that anyone cares.

gravatar

Ja, ik zie hier ook geen ander oplossing dan een electorale drievoudige kiezersnede om zowel draaikont, huichelaar als zakkenvuller (met behoud van bestaansrecht en uitkering) op de pot te kunnen zetten. Mark Rutte spaart kosten noch moeite noch kiezers om die VVD-boodschap lachend over te brengen conform de methode: Lach of ik schiet.