NOS Journaal

‘Wetsvoorstel indienen verslavender dan crack’

'Je gaat door een achtbaan van moties'

Een wetsvoorstel dat gewoon tijdens de plenaire vergaderingen door de Tweede Kamer gestemd wordt, het gebeurt vaker dan je denkt. Tegenstanders waarschuwen voor een stevige kater na een kortstondige euforie, maar toch kunnen veel kamerleden de verleiding van een wetje niet weerstaan.

Binnenskamers staat de fractie van D66 er bekend om niet vies te zijn van een wetsvoorstelletje op z’n tijd. Volgens een euforische Vera Bergkamp kan het geen kwaad: “Het is zo bijzonder. Als je het zelf nog nooit geprobeerd hebt weet je niet hoe het is. Zo mooi. Pia (Dijkstra, red.) zei altijd al tegen me dat ik het een keer moest proberen maar ik wist niet dat het zo goed zou voelen. Ik heb de hele dag geknuffeld met Alexander Pechtold. Ik kreeg op een gegeven moment wel een flinke dorst, maar dit gevoel neemt niemand meer van me af.”

“Schokkend”, noemt Madeleine van Toorenburg (CDA) het gemak waarmee sommige collega’s een wetsvoorstel doen. “Op het moment dat een wetsvoorstel erdoor komt maakt je lichaam veel dopamine aan. Maar je kunt heel neerslachtig worden als het uiteindelijk toch wordt afgeschoten door de Eerste Kamer. Je gaat aanvankelijk door een achtbaan van moties, maar die kick is maar van korte duur. Het is verslavender dan crack.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gedogen we dit eigenlijk?
Voordeur? Achterdeur?

Vera weet veel van dat soort dingetjes.

Zo heeft ze onlangs een wetsvoorstel ingediend dat zowel meer hersenschade, als meer longkanker met uitzaaiingen, als meer hoge ziekenhuisrekeningen van een ton gaat opleveren.

Het stond wel heel ‘progressief’.

Reageer
gravatar

Nodeloos te melden dat Alexander hier wel de handen vol aan moet hebben gehad, maar de volgende keer graag een geografisch wat preciezer locatie, Cor. Recht achter Pechtold zit namelijk the one and only crimefighter Frederik (“Fred”) Teeven die zulke interessante deals sloot met groot-importeurs van drugs: één van de grote beleidsterreinen waarop de VVD traditioneel uitblinkt. Let ook op hoe Pechtold gedeeltelijk mimicry toepast en zo eigenlijk een authentieke VVD’er uitbeeldt.

Reageer
gravatar

Van Toorenburg heeft een punt. Die man schuin achter Alexander Pechtold heeft ook een keer een hele dag met ‘m geknuffeld, en heeft sindsdien niet meer van de drank af kunnen bijven. Van moties is bij die man geen sprake meer, alleen van een verslaving van het tot zich nemen van alcoholische exercities en het stillen van zijn geldingsdrang door middel van het verorberen van kiloknallers.

Reageer