Teleurgestelde kiezer is populistische correctheid van PVV zat

'We staan in de kou'

Al sinds hij zich kan herinneren stemt hij PVV. Maar dit jaar niet. Henny van Laarhoven (67) uit Vlaardingen zag in Geert Wilders een goed alternatief voor de gevestigde orde, maar hij voelt zich verraden. “Ik ben helemaal klaar met die populistische correctheid.”

Henny en zijn vrouw Lien horen bij de grote groep teleurgestelde kiezers die de PVV na jaren van populisme zonder resultaten in de steek laten. “Die leugenaar beweert de vertegenwoordiger van het volk te zijn, terwijl eigenlijk maar een deel van de mensen het met hem eens is. Maar dat mag je niet benoemen hè, van de populistisch-correcte elite.”

Grote zorgen maakt Henny zich over de staat van de democratie. “De democratie wordt door de PVV uitgehold. Ze luisteren niet naar de argumenten van het volk. Nederlanders willen een democratie met alles d’r op en d’r an. Met rechters enzo en vrijheden voor iedereen. Maar daar is meneer Wilders helemaal niet in geïnteresseerd.”

“Alles noemt ‘ie schandelijk”, zegt Lien. “Niks is goed. Terwijl er hartstikke veel goed gaat! Hij zit alleen maar te roepen in zijn ivoren toren, maar hij heeft geen idee wat er echt leeft bij de mensen. Hij kijkt weg van de feiten. Een wegkijker, dat is ‘ie.”

Henny is duidelijk: “Wilders laat ons gewoon zitten met wat vage beloften en onhaalbare plannen. Na al die jaren ben ik heel onzeker over wat hij kan waarmaken als hij het voor het zeggen zou krijgen. We staan in de kou, het lijkt wel alsof wij er niet toe doen.”

Wat gaan Henny en Lien dit keer stemmen? “In ieder geval nooit meer op die hypocriete volksknuffelaars.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kinderen zijn inmiddels allebei afgestudeerd.
Zojuist nieuwe gordijnen opgehangen bij onze zoon.
Onze dochter is nu ook al heel succesvol. Ze wil uiteindelijk wel voor zichzelf beginnen, met een eigen zaak.
Ze heeft zoo’n leuke vriend.

Reageer
gravatar

Beste Corrie. Ik leef met je mee. Kan me goed voorstellen dat, nu ook jij de waarheid weet, je door schaamte bent overvallen. Zoek hulp er zijn speciale deprogrammeerprogramma’s voor dit soort problemen beschikbaar. Sterkte.

gravatar

Sinds wanneer gaat de Speld serieus? Dit is gedegen onderzoeksjournalistiek. Volkskrant en NRC waardig. Misselijkmakend voor hier.

Reageer
gravatar

Oei-oei-oei, nou wordt het ingewikkeld!

Linkse politiek ‘correcte’ wegkijkende moslimknuffelaars noemen de PVV hypocriete wegkijkende volksknuffelaars.

Wie heeft er gelijk?!
Wat is waarheid?!
Kunnen wij de media nog vertrouwen?!
Boeijuh?!
Bestaat de realiteit?!

Dit is een existentiële crisis.
Tijd voor een referendum.
Onee, dat is een verkiezing al.

WAT NU?!!

Reageer
gravatar

Does reality exist?
All existential propositions are meaningless

Die Welt ist alles, was der Fall ist

Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen

Op zijn Hollands: bek houden

gravatar

Die Henny spreekt zichzelf gewoon tegen. Ze heeft het over W. die hen laat zitten en daarna zegt ze dat ze in de kou staan. Zitten op staan, wat is het nou?

Pieter-Willem-Hendrik de Grijs

gravatar

Ja het stukje zit vol onduidelijkheden. Zo zijn ze ook in De Steek gelaten (eetcafé te Rotterdam red.). Maar wat ze daar genuttigd hebben, wat het kostte en of het gesmaakt heeft lees je ook nergens.