Flickr: David Boyle

Die ene collega weet zelf ook niet wat ‘ie de hele dag doet

‘Misschien iets met innovatie?’

Al meer dan 30 jaar werkt Gerard Dieper (52) achter hetzelfde bureau voor hetzelfde bedrijf. Maar als hem gevraagd wordt naar zijn bezigheden moet hij het antwoord schuldig blijven. “Misschien iets met innovatie?”

Gerard is bij zijn werkgever komen werken in 1983. “Dat weet ik nog, toen was ik verantwoordelijk voor de distributie van ponskaarten. Maar we zijn ergens begin jaren ‘90 overgestapt op computers dus het zou heel vreemd zijn als mijn oorspronkelijke functie nog bestaat.”

“Ik heb mijn eigen bureau en mijn eigen computer, al weet ik niet of dat de bedoeling is of een vergissing van de office manager. Als collega’s langskomen staat er wel altijd een Excel-sheet open. Maar toen Jessica laatst hulp vroeg met een draaitabel keek ik haar glazig aan, dus ik denk niet dat ik echt verstand heb van spreadsheets.”

“Ik ben nog steeds niet ontslagen, dus misschien heb ik toch een belangrijke functie,” filosofeert Gerard verder. “Maar het zou ook goed kunnen dat ik onder een oude regeling val. Niemand die het durft te vragen, ook ik niet.”

Soms vraagt Gerard wel eens af waarom zijn baas hem geen afvloeiingsregeling biedt om tenminste van hem af te zijn. “Maar goed, die weet natuurlijk ook wel dat ik daar toch niet op inga. Wat zou ik ergens anders moeten doen? Zo’n heerlijke positie als ik hier heb vind ik nooit meer ergens anders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een slappe hap! Is het even niet duidelijk hoe of wat er moet, wordt er weer verwezen naar een leidinggevende. Alsof die het wel weten.. Laat meneer zelf zijn verantwoordelijkheid nemen nu het even niet helemaal duidelijk is. Dat ging tot gisteren toch ook prima? Kijk eens naar het grotere plaatje. En wordt dat niks, bedenk dat dan dat zinvol bezig zijn sowieso erg wordt overschat toch?
Straks gaan ze ook nog vragen wat ik doe.

Reageer
gravatar

Bericht tussendoor.

Ik heb een Valentijnscadeautje gehad van de SP.
Ook de SP is nu tegen Brouwerseiland. En ook de PvdA geloof ik. D66 twijfelt nog of ze wel of niet meedoen. Zonde van de oorspronkelijke bevolkingsgroepen. Ze maken zich meer zorgen over de Krim.

Reageer
gravatar

Zalig, zo’n baan. Ik moet ieder halfjaar weer “kritische procesindicatoren” bedenken, mezelf evalueren en me laten evalueren. Zo kom ik niet uit onder het kennen van de inhoud van mijn functie. Maar Gerard zal vast niet willen ruilen met mij.

Reageer
gravatar

Laat de man eens wat nuttigs doen. Zoals de scores bijhouden van de tafeltenniscompetitie in de kelder.
In een draaitabel ja. Dan doet ie ook nog wat aan zijn ontwikkeling.

Reageer
gravatar

Tja., dat heb je met sommige baantjes. Mijn baan als BOA is tenminste duidelijk. Mijn taak is om de buurt veilig te houden van criminele Nederlanders met een migrantenafkomst.

Dat doe ik met veel plezier en ik ben trots op mijn uniform.

Corrie.

Reageer