Links-liberale vrouw herinnert zich eigen kritiek op islam

'Ik had het al die tijd weggestopt'

Midden in een vurige online discussie over de islam werd Antoinette Dekker (35) ineens overvallen door een heftige flashback. De links-liberale Amsterdamse was net een PVV-aanhanger de les aan het lezen toen ze zich herinnerde dat ze zelf eigenlijk ook niet erg enthousiast is over de religie.

“Het kwam allemaal weer naar boven”, zegt Antoinette. “Ik zag het ineens kraakhelder voor me: ik ben humanist en atheïst en moet weinig weten van onderwerping aan de wil van een opperwezen. Dat had ik al die tijd weggestopt.”

Al jaren bestrijdt Antoinette te vuur en te zwaard het ‘guur-rechtse’ geluid in de samenleving. “Ik geloof er heilig in dat de vrijheid van godsdienst verdedigd moet worden en dat het wegzetten van bevolkingsgroepen niks oplost. Maar nu herinner ik me plotseling dat ik volgens diezelfde vrijzinnige idealen een afkeer heb van de manier waarop vrouwen en homo’s behandeld worden binnen de islam.”

Antoinette besloot de hervonden herinnering aan haar eigen islamkritiek op genuanceerde wijze in de discussie in te brengen. Daar kreeg ze meteen weer spijt van. “Ik kreeg onmiddellijk uitnodigingen voor allerlei extreemrechtse pagina’s. Nu weet ik weer waarom ik het had verdrongen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien moet ze eens bij Angela Merkel op de thee. Die weet precies hoe je tussen al die bakens door moet laveren. Je kunt daar trouwens rijkelijk in de koekjestrommel graaien, ist ganz egal. Únd legal!

Reageer
gravatar

Ik ben een grote fan van the Maitreya, vanwege zijn scherpe observaties. Maar hier moet ik afhaken, het wordt mij een beetje te mythisch en mistig. “Zelfkennis” is voor mij nog te vatten, maar “een karakter dat snel te goor wordt om ooit nog dóór te komen”; gaat mij boven de pet. Is dit wel de originele Maitreya of een copycat?

gravatar

Altijd reflexief he, die links-liberale vrouwen (met eigen inkomen uit maatschappelijk nuttig werk op niveau). Je vraagt je af waar een aftandse achterblijver die door niemand echt serieus wordt genomen genomen nou zo boos over is.

Reageer
gravatar

Voor de links-liberale trut Antoinette:

Je stinkt

Je stinkt, ja, sorry dat ik het zeg…
Je stinkt, en je jaagt vele mensen weg.
Je stinkt, maar dit interesseert je geen moer.
Je stinkt, maar je hebt wel de hele dans vloer.
Je stinkt, maar je trekt je er niets van aan.
Je stinkt naar zweet, wat je zelf heel goed weet.
Je stinkt naar zweet,
dat zo loopt over je rug en tussen de billen
van je reet.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zong John Lennon er niet al over? Imagine there’s no heaven and no religion too? Laten we oorlogen beginnen over nuttige dingen zoals: is de playstation beter dan de xbox