Bron Omroep PowNed

Henk Krol (66) wil nog lang niet met pensioen

Lijsttrekker ouderenpartij geniet met volle teugen van het werkende leven

De lijsttrekker van 50Plus Henk Krol heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar hij is nog lang niet van plan om te stoppen met werken. “Ik vind het heerlijk om iedere dag op de fiets naar mijn werk te gaan en met mijn collega’s te beppen onder het genot van een lekker kopje koffie.”

De vitale voorman van de seniorenpartij wil een voorbeeld zijn voor bejaarden. “Wij ouderen kunnen zoveel meer dan achter de geraniums van onze AOW genieten”, vertelt de kwieke grijsaard opgewekt. “Wij zijn een aanwinst voor de maatschappij. Bovendien heb ik als Kamerlid nog lang niet bereikt wat ik wil bereiken. Ik zou het bijvoorbeeld best leuk vinden om in mijn volgende termijn de pensioengerechtigde leeftijd terug te brengen naar 65.”

De kranige 66-jarige ziet de toekomst zonnig in. “Na de verkiezingen mag ik nog vier jaar in die heerlijke zetel in Den Haag zitten luieren. Ik snap werkelijk niet waarom veel bejaarden tegenwoordig zo bozig zijn. Misschien zijn ze na hun pensioen wel in een isolement geraakt. Nou ja, voor mij gaat die vlieger niet op: werk doet leven!”