Sympathieke huisgenoot zet z’n vieze vaat altijd drie dagen onder water

'Heel fijn, dan kan de schimmel alvast een beetje losweken'

De huisgenoot van Jesse (24) laat zijn afwas altijd een paar dagen onder een laagje troebel water staan in de gootsteen van de gemeenschappelijke keuken. “Heel fijn, want dan kan de schimmel alvast een beetje losweken”, zegt Jesse.

Het maakt voor Jesses huisgenoot niet uit wat er afgewassen moet worden. Of het nou een wijnglas is of een pan boerenkool, hij is nooit te beroerd om het alvast in de gootsteen te zetten. Jesse: “Ik bof maar met zo’n huisgenoot die niet alleen zijn troep van de keukentafel meeneemt, maar ook nog de moeite doet om het onder water te zetten totdat iemand anders de gootsteen nodig heeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De naam Jesse associeer ik inderdaad met sympathieke, opgeruimde, studentikoze mensen die steeds het beste in anderen willen zien. Of dat altijd verstandig is weet ik niet, maar je kunt er wel voor kiezen.

Reageer
gravatar

Zeven dagen kun je als een begrensde ruimte zien, maar dan kom je van een koud weekend thuis, uh thuis.
Er is sprake van een dagelijks zevendaagse-afwascontinuüm.

gravatar

Degelijke voorbereiding op de arbeidsmarkt staat in hoog aanzien bij de student.
Steeds als er nieuwe bewoners komen op een studentenflat, gaan ze – neurose – zelf al hun kamer helemaal verbouwen. En de opvolging gaat steeds sneller. Net zoals wanneer mensen een nieuw huis krijgen ze de hele soms fantastische tuin af gaan graven en opnieuw inplanten. Ze zijn vies van hun voorgangers omdat ze vermoeden hoe die zijn. Net als hen. Steeds weer opnieuw zijn ze in de weer met een boormachine. Het heeft iets met seks te maken. Privacy. De hygiëne, ook van de keuken, moet die van een operatiekamer weergeven waar ze op voorbereid worden. Ze worden daarop gecontroleerd door de huisvesting al is die geprivatiseerd – of juist daarom – met banden met het Regionaal Instituut voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (RIAGG). Als de keuken vies is, wordt hij verbouwd. Zo zit trouwens de hele samenleving in elkaar. Het begint in het onderwijs. Voor ze sterven ontdekken ze nooit dat ze op de vlucht zijn voor hun eigen, geïnstitutionaliseerd, stank.

Reageer
gravatar

Op de een of andere manier brengt de vieze vaat toch als laatste de gedachte op boormachines en seks, bij mij dan.
Primaire gedachten overheersen, dat wel. Ik denk dan eerder aan graafmachines en aan mijn moeder en van die krappe plastic handschoenen. Persoonlijk ding.

gravatar

Denk maar niet dat de young professional de vaat nog naar de keuken brengt: drukdruk, belangrijkbelangrijk. Die pan blijft gewoon in de gang staan.