Wikimedia Commons

Russische hackers stellen orde op zaken bij Belastingdienst

Willekeurig gerommel laat organisatie stabieler achter

Goed nieuws voor de Belastingdienst: Russische hackers hebben ingebroken in het ict-systeem van de fiscus en de organisatie vervolgens beter achtergelaten. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes aan de Tweede Kamer laten weten.

“Het lijkt erop dat de hackers volstrekt willekeurig bestanden hebben verwijderd, personeel hebben ontslagen en obscene memes naar de printer hebben gestuurd,” aldus Wiebes. “Daardoor heeft de Belastingdienst veel slagvaardiger kunnen opereren dan we de afgelopen jaren gewend zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In een democratisch land duren de zaken nu eenmaal wat langer. Ik stel voor dat de belastingdienst naar Rusland verhuist en daar gaat innen.

Reageer