YouTube: Omrop Fryslân

Jan Dijkgraaf hoort stemmers in z’n hoofd

'Vannacht ben ik wakker gehouden door een man uit Groesbeek'

“Ik hoor stemmers in mijn hoofd,” verzucht Jan Dijkgraaf tegen de psychiater. Hij ligt languit op de bank, zijn handen strak langs zijn lichaam. “Ik word gek dokter. Ze laten me niet meer met rust.”

Sinds hij zich verkiesbaar heeft gesteld voor GeenPeil doet Dijkgraaf geen oog meer dicht. “Vannacht ben ik wakker gehouden door een man uit Groesbeek. Hij wil dat er meer geld gaat naar kankeronderzoek, en niks meer naar turnen. ‘Een kutsport voor mietjes’ aldus de man. Vervolgens wilde een vrouw uit Heerlen precíes het omgekeerde. Ik heb ze gesmeekt om op te houden. Maar zij horen mij niet, ik hoor alleen hen.”

De psychiater knikt begrijpend en maakt wat aantekeningen. “Weet je wat het ergste is dokter?” Dijkgraaf laat een korte stilte vallen. “Ik hoor ook stemmers uit de linkse elite. Mensen die vluchtelingen willen verwelkomen en vinden dat het goed gaat met Nederland. Dat vrolijke gedoe. Dat houdt toch geen mens vol?”

“Maargoed meneer Dijkgraaf, had u dit niet zien aankomen? Als… ” probeert de psychiater voorzichtig. “Wacht wacht wacht!” Dijkgraaf legt twee vingers tegen zijn oorschelp. “Ik hoor nu volgens mij Ralph Mackenbach! Iets over subsidies voor tapdansers. Sorry voor de onderbreking. Wat zei u precies?”

Dan zit de tijd erop. “Volgende week zelfde tijd?” vraagt de psychiater. ‘Met wie spreek ik nu?’ zegt Dijkgraaf.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind deze informatienaarbuitenbrenging inbreuk doen op de persoonlijke levenssfeer van de heer Dijkgraaf. Ik stel het kabinet hiervoor verantwoordelijk. Hadden ze naar ons geluisterd, dan was de heer Dijkgraaf gewoon in zijn hok gebleven en niet in de verleiding gekomen om een eigen partij op te richten, met alle gevolgen van dien.

Reageer
gravatar

Steeds meer mensen lijden eraan. Maar er rust een taboe op. Ze durven er niet over te praten.
Het komt van die DigiD-wachtwoorden. Dat is wel bewezen.

Reageer