Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Vier nieuw-rechtse partijen raken slaags bij all you can eat-buffet

'Jij eet wel erg veel voor een stemkastje, mafkees'

Bij het all you can eat-buffet van Prima de Buffel in Zeist zijn vier nieuw-rechtse partijen met elkaar op de vuist gegaan. De commotie ontstond toen Jan Dijkgraaf (GeenPeil) een hele schaal met loempiaatjes in een keer op z’n bord schepte, zonder iets over te houden voor de rest. “Jij eet wel erg veel voor een stemkastje, mafkees,” zou Jan Roos (VNL) hem vervolgens toegeroepen hebben. Toen werd het bonje.

Aan de andere kant van het buffet ontplofte Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) toen hij erachter kwam dat Thierry Baudet (Forum voor de Democratie) het laatste stukje spekkoek zat op te peuzelen. “Het was toch all you can eat?”, schreeuwde hij terwijl hij de mouwen van zijn shirt scheurde. Baudet, de tanden paarsgrauw van de rode wijn, probeerde redelijk te blijven: “Vent, er komt straks nog meer spekkoek. Heb gewoon eventjes geduld.” Maar toen Monasch om de manager bleef roepen liep het uit op een handgemeen bij de huzarensalade.

Bart Nijman (GeenPeil) probeerde de ruzie nog te sussen, maar dat weerhield Dijkgraaf er niet van twee vuistenvol huzarensalade van de koude schotel te pakken en richting zijn voormalige medestanders in de strijd tegen het associatieverdrag met Oekraïne te werpen. “De mayonaise zat tot aan zijn polshorloge”, wist Jan Roos na te vertellen. Partijgenoot Louis Bontes veegde in één armbeweging een schaal kipspiezen schoon om zijn lijsttrekker met de aluminium schaal te verdedigen tegen de rondvliegende drumsticks.

De politici in spe verlieten de eetgelegenheid zonder hun dienblad met vieze bordjes op de band met afwas neer te zetten. “Ik heb hier al meer dan genoeg voor betaald”, aldus Joram van Klaveren (VNL). “En ik zou ook niet willen dat de schoonmakers zonder werk komen te zitten.”

Bij het eetcafé om de hoek, ongestoord door het handgemeen bij Prima de Buffel, genoot Geert Wilders (PVV) intussen in alle rust van een mixed grill.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het niet beter de essentie van de betreffende website zo objectief mogelijk weer te geven? Het is de gemiddelde lezer wellicht niet geheel duidelijk wat er aan Spaans commentaar op brute momenten in het Oekraïnse parlement wordt geleverd.

gravatar

Alleszins plausibel verhaal, behalve dan dat Wilders een “mixed grill” zou nuttigen.

Ik verheug me al op de scenes waarbij deze tokkie’s met stropdas de stoelen in de tweede kamer in elkaars gezicht werpen. Eindelijk wat op TV!

Reageer
gravatar

Als die primaire driften maar niet worden afgehamerd door de Kamer voorzitter (m/v).
Ik verheug mij erop: met het bord op de schoot kijken naar Turks-parlementair elan op het Binnenhgof. Nog mooier: als Alexander Gülen de mouwen oprolt en zich ook in de strijd werpt. Orgastische emo-tv, op NPO-1

gravatar

Niet erg bijdehand Oudsider. Je sta nou genoteert bij een paar duzend klikturken en ook al bij Erdogan. Je ken nou niet meer naar Antalya met Turkish Airlijns. Eerst ff nadenken voordat je weer die naam van Gülen noem.

gravatar

Precies …! Het aantal postbestellingen wordt m.m.v. het kabinet teruggebracht tot 1 x per week. Brieven tot 20 gram gaan € 3,85 aan zegels kosten, exclusief de halfjaarlijkse verhogingen van 15 %. Als Post NL op deze wijze voldoende is vetgemest, wordt zij bij opbod verkocht, waarschijnlijk aan België.

gravatar

Óók een manier om het aantal partijen voor komende verkiezingen wat terug te dringen.

De honden vechten om een been, en de grote partijen gaan ermee heen.

Pleur op!
Pleur zelf op!!
Straatvechterij.

Onee, dit was in het parlement.

Reageer
gravatar

Nee, de VVD en D66 klaren gezamenlijk de klus, met dank aan de collaboratie van het CDA. De PVV blijft gewoon de populistisch-rechtse vleugel van de VVD, de PvdA haalt de kiesdrempel niet meer; het historische lot van partijen die van schildknaap tot schandknaap van het grootkapitaal verworden. VVD is als de bidsprinkhaan die haar partner/coalitiegenoot uitholt en opvreet.