Netflix

Frank Underwood gaat urenlang afwegingen maken tussen conflicterende belangen

Nieuw seizoen House of Cards zenuwslopend, maar ver verwijderd van de werkelijkheid

Hij werkt keihard om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen bij harmonisering van openbare aanbestedingsprocedures, weegt tijdens urenlange besprekingen zorgvuldig verschillende belangen af en toetst met zijn juridisch specialisten de houdbaarheid van zijn executive orders: in het nieuwe seizoen van House of Cards lijkt Frank Underwood in niets meer op een echte Amerikaanse president, maar spannend is het wel.

In het begin van het seizoen worden de hoofdrolspelers geconfronteerd met een dijk van een dilemma. Het blijkt dat bepaalde ministers de ketenregie totaal niet op orde hebben. Iedereen weet wat er moet gebeuren: stroomlijnen! Maar dan blijken ook andere belangen een rol te spelen. Wie is leading in dit proces? Stemt de OR hier wel mee in? Komt er een overgangsregeling voor bestaande projecten? En misschien wel belangrijker: over welke periode moet dit veranderproces worden uitgerold? Tilt Underwood het over de jaarwisseling heen?

Een select groepje recensenten heeft het hele seizoen mogen zien. Jude Spender van The Washington Post was een van de gelukkigen. Hij is lyrisch: “Dit soort series zijn er ook om even lekker weg te kunnen dromen. Het heeft niets met de realiteit te maken, maar wat maakt ‘t uit? Netflix laat de kijker even geloven dat we daadwerkelijk een president hebben die zich met hart en ziel inzet om een brede grondslag voor de BTW-heffing te borgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Let toch op!
– Meneer Wilders woont in een wit huis.
– Meneer Trump gaat meedoen met de verkiezingen tegen meneer Pinokkio.

Corrie.

gravatar

Vergeet ook het subsidiariteitsbeginsel m.b.t. de verdeelsleutel voor branchespecifieke mobiliteitsfactoren niet. Overleg met actoren in deze markt is van groot belang. Maandag om 9:30 is de eerste ronde. En de digitalisering van bankafschriften is een aandachtspunt.

Reageer