Wikimedia Commons CC: Michael Vadon

Jeb Bush feestelijk ingezworen als president

Sorry, dit stuk hebben we vorig jaar geschreven en we vonden het zonde om weg te gooien

Het is een stralende dag in Washington DC. Vandaag wordt de republikein Jeb Bush feestelijk ingezworen als 45e president van de Verenigde Staten. Spannend is de verkiezingsstrijd geen moment geweest: de charismatische Bush, telg van een machtige politieke dynastie, begon als gedoodverfde favoriet aan de verkiezingsrace.

De kersverse president wordt geflankeerd door zijn eerste en enige echtgenote Columba, bekend geworden omdat ze nooit naaktmodel is geweest, en zijn vader George H.W. Bush. De ouwe baas kijkt in blakende gezondheid toe hoe voor de tweede keer een van zijn zoons wordt ingehuldigd in het hoogste ambt van de trotse republiek. Namens de Europese Unie is de Britse minister-president David Cameron de Atlantische Oceaan overgestoken om de inauguratie bij te wonen van Europa’s trouwste bondgenoot en beschermer.

De ruim 800.000 bezoekers zijn er niet alleen voor de ceremonie. Velen zijn gekomen om het concert na de inauguratie bij te wonen. Daar zullen zij zich vergapen aan een ongekende line-up. Prince, Bowie, Leonard Cohen: Bush heeft het voor elkaar gekregen om de groten der aarde op één en hetzelfde podium te krijgen.

Menig aanwezige denkt onwillekeurig aan hoe anders de wereld er uit zou hebben gezien als niet Bush als overwinnaar uit de verkiezingsstrijd tevoorschijn zou zijn gekomen maar diens tegenstrever, de linkse populist Bernie Sanders.

En dus kijkt de wereld gretig uit naar de eerste termijn van Jeb Bush. Dankbaar dat de V.S. ook de komende vier jaar geleid wordt door een non-chantabele rasbestuurder, en bijvoorbeeld niet door een Russische dubbelagent die lijdt aan zo ongeveer alle persoonlijkheidsstoornissen die de DSM-V rijk is. Way to go, USA!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je moet er toch niet aan denken dat het waar is wat andere nieuwsbronnen vermelden en Trump de president is. Neen, ik ben blij met de Speld! Met de Speld komt de waarheid er wel!!

Reageer
gravatar

Jeb was dé gedoodverfde troonpretendent, maar Trump betaalde gewoon meer aan de kiesmannen van de swingstates. Het schijnt dat deze DJ zelf ook een enorme “swinger” is. De lijst van DJ’s afgekochte exen wordt geheimgehouden en bewaard in Fort Knox, achter het origineel van de Declaration of Independency