Veertiger Ali vreest gevolgen als Henk Krol aan de macht komt

'Hij kent ons niet, maar toch haat hij ons.'

Ali Hussein (43) maakt zich grote zorgen over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Ali, zijn vrouw Soumaya en hun vier kinderen zijn de vijftig nog niet gepasseerd. Ze zijn als de dood dat 50Plus de grootste partij wordt en Henk Krol aan de macht komt.

“Henk Krol haat ons”, zegt Ali. “Hij kent ons niet, maar toch haat hij ons.” Door de opkomst van 50Plus voelt hij zich niet meer veilig in Nederland. “Soms komen mijn kinderen huilend thuis omdat ze tijdens het buitenspelen zijn uitgescholden door opaatjes en omaatjes. Kankerjongelui, roepen ze dan. Dat doet pijn.”

In de Albert Heijn voelt Ali de blikken van oudere mensen altijd in zijn rug priemen. “Als ze tegenover je staan doen ze vriendelijk, maar zodra je je omdraait hoor je ze smoezen. Laatst ben ik een keer gestruikeld over de uitgestoken rollator van een pensioengerechtigde. Een ongeluk zweerde hij, maar ik weet niet of ik dat moet geloven.”

Als Henk Krol de verkiezingen wint, overweegt Ali samen met zijn gezin naar een plek te verhuizen waar jongeren wel geaccepteerd worden. “De Efteling, bijvoorbeeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gewoon terugschoppen Ali, doe ik ook.
Of als ze proberen voor te dringen bij de Kassa door hun rollator sneaky voor jouw karretje te drukken, aanspreken met: “Ach mevrouwtje/meneertje, gaat u maar voor hoor, u heeft tenslotte niet zo lang meer.”

Reageer
gravatar

Dus-dus-dus.., met die vergrijzing behoor ik opeens tot een minderheid?! ?

Dan moeten we naast 50+, de dierenpartij, en de scholierenpartij maar de Overal Tussenin Partij oprichten!

Stem OTP!!

Overal Tussenin Partij
(in oprichting)

Reageer
gravatar

Beste Ali je zorgen zijn terecht. Maar je hebt de boodschap nog niet helemaal goed begrepen. Kan ik je ook niet kwalijk nemen want je bent vijftig-min. Wijsheid komt immers met de jaren. Vijftig plus slaat niet alleen op de leeftijd. een hardnekkig misverstand helaas, maar ook op: gewicht, IQ, schoenmaat, schedelomtrek en BMI. Noteer je op al deze punten 50 of hoger dan zal Henk zich ook voor jou in gaan zetten. (En uiteraard bij wijze van uitzondering ook voor Jan Nagel).

Reageer
gravatar

Het grootste gevaar voor 50 minners is dat, wanneer Henk Drol aan de macht komt, er geen pensieonpremie meer wordt betaald. Dan ben je echt beflikkerd als je 65 wordt.

Reageer