Gore ratten geloven niet in negatief effect van dehumaniserende taal

Krioelende plaag aan kruiperige kanslozen is het gejank beu

Kan dehumaniserend taalgebruik een negatief effect hebben op de wereld om je heen? Een grote groep van de bevolking vindt van niet. “Taal is taal, het zijn maar woorden”, aldus één van deze vieze vuile ziekteverspreiders die je onder geen enkel beding in je huis zou willen hebben.

Volgens de verwerpelijke besmettingsbron is er slechts sprake van een descriptief verband tussen taal en werkelijkheid: “Er zijn gewoonweg vreselijke dingen gaande, en om die te beschrijven heb je krachttermen nodig. Met neutrale woorden kun je onmogelijk een probleem benoemen. Op die manier kijk je er alleen maar van weg. Taal heeft geen effect op de realiteit, de realiteit heeft effect op de taal.”

Een groep kronkelende gezwellen meent dat het discours zich daarom op het werkelijke probleem zou moeten richten: “Door al dat gezeur over taal heeft niemand het meer over het probleem waar het eigenlijk om gaat. Wat maakt die taal nou helemaal uit?”, zegt de ziekmakende kluit onderkruipsels waar iedereen met een grote boog omheen zou lopen. “Wij zijn niet de enigen die dit vinden, een steeds verder uitbreidende zwerm is dat kleinzerige gejank helemaal beu.” Dat klopt, een snelle rondgang leert dat er een krioelende plaag aan kruiperige kanslozen is die deze mening deelt.

Maar er zijn ook gore ratten die de nuance opzoeken. “Volgens mij praten al die vleeswormen langs elkaar heen”, klinkt het uit een stinkende bek. “Natuurlijk kan taal wel sturen hoe jij met je ranzige kop over dingen gaat denken, maar daar gaat het al die vieze gore bedorven etterende pusbrokken uit de hel niet om, die vinden taal helemaal niet belangrijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Not funny.

Typisch iets voor de tokkies van de linkse media, om de aanhang van de Partij Voor de Vrijheid te framen als mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is.

Peter en Laura zullen wel een sollicitatie bij de redactie van de Vara hebben lopen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Toch interessant zo’n kijkje in het taalgebruik van de linkse elite. Het laat zien hoe een wereldbeeld in elkaar zit.

Chapeau De Speld, jullie beschrijving van deze mensen met een fatsoen-beperking is “spot on”.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ratjes zijn schatjes en laten we nu samen dit land opbouwen. Het land vertikt het zelf, en iemand moet het doen, toch? Maar als je denkt “Ach, dat is maar taal”, dan is dat gewoon een selph phulphilling profecy. Da’s import-Engels en steenkolen-Engels tegelijk. Geef maar toe: daar erger jij je aan. Dus taal doet er wel dergelijk toe.

Reageer