Waarom hebben we geen vertrouwen meer in experts? We praten erover met een volslagen idioot

'Mijn oom had een expert en die is nu dood'

De cijfers liegen er niet om, het vertrouwen in experts is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Hoe kan dat toch? Dat we niet meer bereid zijn te luisteren naar de mensen die deskundig zijn door bijvoorbeeld ervaring, of omdat ze er 9 jaar voor hebben gestudeerd? We vragen het aan een volslagen idioot.

Dirk, fijn dat je hier wilt zijn om te praten over dit belangrijke thema. Laten we even persoonlijk beginnen, hoeveel vertrouwen heb jij nog in experts?

Nul komma nul. Experts, ik moet er niks van hebben. Mijn oom had een expert en die is nu dood. Ik bedoel maar.

Ja, oke, maar stel dat we het nou breder trekken he? Dit is natuurlijk een maatschappelijk probleem. Hoe, denk jij, moeten experts het vertrouwen van het publiek weer terugwinnen?

Ze moeten meer naar de gewone mensen luisteren. Experts denken dat ze het beter weten alleen maar omdat ze veel weten. Wat is dit ding?

Dat is een memorecorder, Dirk. Daarmee neem ik jouw stem op, zodat ik het thuis nog eens terug kan luisteren om het uit te typen. Dan kan ik de onduidelijkheden er even uithalen en jouw woorden zo nauwkeurig mogelijk opschrijven.

Ben jij opeens een woorden-expert dan? Lekker hypocriet, het zijn toch mijn woorden? En dan ga jij die opschrijven? Donder op joh.

Nee, Dirk, wacht, blijf even rustig zitten. Dirk. Wacht, Dirk, nee, wil je daar niet op slaan? Dat is ontzettend dure apparatuur. Bovendien is het niet van mij.

Dat bepaal ik zelf wel.

Maar toch even terug naar het centrale thema nu. Dat is tenslotte de reden dat jij hier zit. Denk je dat mensen misschien meer behoefte hebben aan een persoonlijk verhaal in plaats van een elitair meneertje met een verhaal met allemaal moeilijke woorden?

Rot maar lekker op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat vindt Frans Timmermans hiervan? En heeft Mart Smeets al commentaar geleverd? Vond Henk Krol dit interview wel toelaatbaar? Heeft Marianne Thieme al een vraag gesteld? Heeft Wallem Allesbrander hem al gebeld? Wanneer komt heir een volksraadpleging over?

Reageer
gravatar

Die zogenaamde experts hebben voor mij allang afgedaan. Dat zijn allemaal aanhangers van de Linkse kerk.

Mijn informatie haal ik van Facebook af. Daar kun je tenminste lezen wat je zelf al denkt.

Corrie.

Reageer