Cindy heeft een gevoel maar daar is nog geen Engels leenwoord voor

'Ik kan er niet eens relaxed over praten met m'n girlfriends'

Cindy heeft een gevoel. Sinds een paar weken bekruipt haar het unheimische vermoeden dat er voor dat gevoel nog geen Engels leenwoord bestaat: “Ik voel me gewoon zo, ja fuck, hoe zeg je dat in het Engels?”

In het begin dacht Cindy nog dat ze gewoon crazy was: “Ik ben eigenlijk gewoon altijd heel happy geweest, maar toch had ik steeds vaker van die awkward momenten dat ik net niet helemaal lekker in mijn comfortzone zat. Gewoon fucked up you know? Maar ik dacht misschien ben ik crazy aan het doen, you’re losing it, je gaat bad, misschien moet ik gewoon even chillen.”

Toen het gevoel bleef aanhouden, wist Cindy dat er echt iets mis was: “Ik kan er niet eens relaxed over praten met m’n girlfriends. Mijn crush vindt ook dat ik weird ben, en dat ik niet zo down moet doen. Maar dan denk ik, seriously babe listen, dat is het niet, you’re missing the point here: wat ik nu voel, dat is met geen Engels woord te omschrijven. No way.”

Toch blijft Cindy zoeken naar de juiste woorden: “Ik heb het gecheckt op Google en misschien is het wel Weltschmerz.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Συναντήθηκε Cindy kan ik mij wel identificeren. Σε dit χιλιετία είναι het gewoon εμείς meertalig zijn.

Corrie.

gravatar

Leuke meid, die Cindy, maar ze heeft niet het Fingerspitzengefühl om haar omgeving (en ons) duidelijk te maken wat dat ‘zum Tiefsten betrübt’-gevoel, afgewisseld met ‘die Himmelhoch jauchzend’-stemming nu precies verklaart. M.i. kan dat een bipolaire stoornis zijn, wellicht zelfs ambulante MPS, of manische depressiviteit, zelfs ADHD zou ook nog kunnen, of gewoon een ongemeen hevige PMS.

Reageer
gravatar

I get it helemaal, you know. Het is geen midlife crisis, geen borderline syndroom, maar gewoon een unreal gevoel, een rare vibe. Zelfs celebrities en VIPs hebben er last van. Niet dat het een hype is, maar wel behoorlijk heavy, niet really iets dat je gewoon weg kan dissen. Mijn advies: blijf gewoon cool en voor je het weet is het gone en voel je je weer tiptop.

Reageer