Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Nieuwe ambassadeur van Canada haalt 1800 euro op voor Canada

‘Er is nog steeds Quebec in de wereld’

Canada heeft sinds dit jaar een nieuwe ambassadeur: John Melweck. Op zijn eerste werkdag haalde hij meteen 1800 euro op. Het ingezamelde geld komt ten goede aan Canada.

Al vroeg in de ochtend staat Melweck met een collectebus in de Albert Heijn. “Wist u dat er nog steeds Quebec is in de wereld?” vraagt hij aan twee vrouwen van middelbare leeftijd. Ze kijken hem vol ongeloof aan. “Ik kan het weten, ik kom er zelf vandaan”, verzekert Melweck. De vrouwen knikken meewarig. Even later verdwijnt er 5 euro in de gleuf.

“Ik ben blij dat ik een manier heb gevonden om me in te zetten voor Canada”, vertelt Melweck tijdens zijn koffiepauze. “Ik had het graag gratis gedaan, maar de Canadese regering wilde mij per se een vergoeding geven. De regeling is vrij riant. Ik heb zelfs een chauffeur die mij van mijn ambtswoning naar de Canadese ambassade brengt. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje fietsen naar de supermarkt.”

Niet iedereen is blij met de nieuwe ambassadeur van Canada. “Hij heeft helemaal geen vergunning om hier te collecteren”, foetert de bedrijfsleider van de Albert Heijn. De politie heeft echter aangegeven niets aan de situatie te kunnen doen, omdat Melweck diplomatieke onschendbaarheid geniet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit geld is nodig voor de stroom asielzoekers die Canada heeft binnengehaald.

Dan gaat het hard, en moet zo’n land de hand gaan ophouden.

In Europa ofzo.
Dat kan het vast wel missen, want dat heeft dat probleem niet.

Reageer
gravatar

Stuur Max er op af, die gast heeft de plek vd daklozenkrant verkoper gejat. Eens kijken hoe immuun VS immuun afloopt.

gravatar

Ja wat een gezeur!

Onze monarchie kost maar 100 miljoen per jaar, en is volslagen nutteloos en ondemocratisch.

En speciaal die dikke drol Amalia, zo’n kind gun je toch 1,5 miljoen per jaar!