Gourmetten: waar komt het eigenlijk vandaan?

'Al ben je samen, je bent vooral ook heel erg alleen'

Ook deze Kerst zitten miljoenen Nederlanders weer gezellig ruzie te maken rond een gourmetstel met treurige stukjes vlees. Maar waar komt deze eeuwenoude traditie eigenlijk vandaan? Veel mensen denken dat het gourmetten vernoemd is naar de 18e eeuwse baron Charles-Pierre de Saint Gourmette, die in 1735 een opstandige slavink veroordeelde tot de brandstapel. Maar dat is een fabeltje..

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gourmetten is een gedomesticeerde vorm van steengrillen, uitgevonden en in de markt gezet door de firma Tefal, toen waarschijnlijk de laatste neanderthaler eind jaren ’70 het leven liet na het trekken van een kroketje en vervolgens het zebrapad niet meer terug kon vinden.

Later is dat ‘steengrillen’ nog eens met dure reclamecampagnes aangeprezen, maar er was geen neanderthaler met een zak vol korenwolven meer te vinden die deze traditionele manier van bereiden onder de knie had. Helaas is toen een stuk immaterieel stuk erfgoed voorgoed verloren gegaan.

Reageer
gravatar

Toch benieuwd wanneer de slavinken excuses gaan eisen voor het geleden leed. Hoewel sommige mensen er na kerst geen actieve herinnering meer aan hebben

gravatar

Niet echt een interessante topic waar gourmetten eigenlijk vandaan komt. Interessanter is waar de oorsprong van onze joods christelijke cultuur vandaan komt.

Daarom een oproep aan mensen zonder migranten afkomst om vanavond naar de kerk te gaan en te vieren dat het kindeke Jezus is geboren.

Zalig kerstfeest lieve mensen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Voor zover dit geen satire is valt uit deze reactie van jou wel af te leiden dat jij -persoonlijk- de christelijke boodschap niet erg serieus meer neemt…

De bijbelse oproep om te geloven is immers aan iedereen gericht, is all-inclusive. ”Eerst de Jood en ook de Griek”.

Dus geen detectiepoortjes bij de ingang, zoals jij suggereert!

gravatar

gelukkig dat we de reactie hebben. Volgens jaar is de Blokker failliet met die irritante reclame over ‘de nieuwe Blokker’ en dan is iedereen vergeten dat het er ooit was

gravatar

Wat is ook alweer precies het voordeel van aan tafel koken i.p.v. in de keuken ?

Hoeveel mensen zouden hun rauwe vlees domweg op hun bord flikkeren, en daar vervolgens ‘smakelijk’ van eten?

‘Vinden jullie het ook zo gezellig?’

Reageer