Bron ES

Trotse Duitse politie: ‘Amri in de val van toevallige controle in Italië gelokt’

‘Onze strategie heeft voortreffelijk gewerkt’

De Duitse politie is trots dat Anis Amri, de verdachte van de aanslag in Berlijn, na zorgvuldig recherchewerk is uitgeschakeld. Op een persconferentie zei de korpschef dat Amri door de Duitse politie in de val was gelokt van een Italiaanse routinecontrole op een plein in een voorstad van Milaan.

“Dit is ouderwets vakwerk van onze medewerkers. Onze strategie om eerst een onschuldige man op te pakken, de dader ruim de tijd te geven om te vluchten en er vervolgens op te vertrouwen dat de collega’s ergens anders in Europa het wel zouden oplossen als ze hem toevallig tegenkwamen, heeft voortreffelijk gewerkt. Dankzij deze beproefde methode heeft Amri niet nog meer slachtoffers kunnen maken”, aldus een glunderende korpschef.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *