Wikimedia Commons

Gaat het uitsterfdiertje ten onder aan z’n eigen succes?

Extinctus sylvaticus bezig aan zelfdestructieve opmars

Het gaat goed met het uitsterfdiertje. Volgens een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds leven er op dit moment 4500 uitsterfdiertjes in het wild. De dieren leven in holen, sterven massaal uit en jagen op muizen.

Wetenschappers maken zich zorgen over de zelfdestructieve opmars van het (Extinctus sylvaticus). Mogelijk gaat het dier ten onder aan zijn eigen succes, zegt bioloog Cas Akerboom: “Die beesten sterven uit als kool. Het is hun natuurlijke gedrag om het loodje te leggen, maar op de lange termijn kan dat het voortbestaan van de soort bedreigen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik denk dat je hier een computerspel van kan maken. Je laat mannetjes uit een ingang vallen en je moet ze opdrachten geven om de exit te halen. Met van die Alvin and the Chipmunk stemmetjes als ze ontploffen en je hebt een kraker

Reageer
gravatar

kunt u even langskomen?
Ik heb van tijd tot tijd te kampen met zilvervisjes die zich achter mijn boeken wensen op te houden.

gravatar

die uitsterfdiertjes moeten er mee ophouden! Ze hebben al zoveel pijpen aan Maarten gegeven dat Maarten geen pijpen meer wil ontvangen