Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Woordvanhetjaarmoeheid verkozen tot woord van het jaar

Neologisme eindigt net voor lolligelijstjesterreur

Woordvanhetjaarmoeheid is verkozen tot woord van het jaar 2016. Het neologisme eindigde vlak voor decemberjoligheid en lolligelijstjesterreur. Het woord woordvanhetjaarmoeheid ontstond in november, als reactie op het nieuws dat er weer gestemd kon worden voor de verkiezing van woord van het jaar. Het woord betekent ongeveer zoiets als dat mensen wel een beetje klaar zijn met het overwaarderen van fantasieloze samentrekkingen die iedereen over een maand toch weer vergeten is.

Volgens critici is het nog maar de vraag of het woord woordvanhetjaarmoeheid ook in de toekomst bokitoproof zal blijken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg uh, hier ga ik niet mee akkoord. ‘wj’, ‘oa’, ‘rr’, ‘woordvanhet’ etc, dat zijn geen woorden. Alleen ‘ei’ en ‘jaarmoeheid’ keur ik goed.

Reageer
gravatar

Hmm, misschien wordt het dan ook eens tijd voor een gelegenheidsband genaamd Artists United Against Radio 2, met als enig doel: een liedje zo hoog mogelijk in die fijne eindejaarslijst te krijgen (‘Ain’t Gonna Play Top 2000’ of zoiets). Zo’n kekke ironie moet onweerstaanbaar zijn voor Neerlands toffe knopjesdrukkers.

Reageer
gravatar

inderdaad. Soms denk ik dat Speld een nepnieuwssite. Zo kon ik op Facebook lezen dat Donald Trump vroeger gezegd heeft dat alle republikeinen dom zijn. Heb ik enkel gedeeld omdat Sylvana het zei in DWDD. Als de Speld echt was, hadden ze dit bericht ook geplaatst!