Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Veroordeelde Wilders raakt bijbaantje kwijt door Verklaring Omtrent Gedrag

Callcenter Venray moet verder zonder salestijger Geert

Slecht nieuws voor Geert Wilders vandaag: hij moet stoppen met zijn bijbaantje in een callcenter in Venray. Via de Verklaring Omtrent Gedrag is zijn werkgever erachter gekomen dat Wilders een strafblad heeft, na zijn veroordeling wegens groepsbelediging. Het callcenter heeft geen andere keuze dan het contract met Wilders aan het eind van deze week te ontbinden.

“Bedankt voor het wachten. Ik heb er even naar gekeken en het spijt me dat ik het moet zeggen, maar uw vraag is misselijkmakend.” Gedreven als altijd hangt Wilders aan de telefoon. Het is een van zijn laatste werkdagen.  “Dus u wilt overstappen op een nieuwe energieleverancier? Dan gaan wij dat regelen.”

Wilders nipt van zijn koffie. Aan de wand van zijn kantoorhokje hangt een ansichtkaart van een vakantie in Israël. “Nee, niet geïnteresseerd? Als u deze aanbieding laat liggen, bent u wat mij betreft knettergek. Wat is uw klantnummer?” Hij kijkt verbeten naar de muur. “Mevrouw, u staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis.”

Teamleider Achmed el Abdia ziet zijn medewerker niet graag vertrekken. “We gaan Geert zeker missen, hij was een van onze beste verkopers. Vorige week heeft hij nog een Wii gewonnen omdat hij meer dan dertig klanten voor Eneco had binnengehengeld. Maar we beheren privégegevens, dus we willen geen mensen in dienst hebben met een strafrechtelijk verleden. Dat zijn nou eenmaal onze regels. Daar staat niemand boven, ook Geert niet.”

Wilders heeft gevulde koeken meegenomen om gezellig afscheid te nemen, maar verder trekt hij zich nergens wat van aan. Hij heeft de volgende klant alweer aan de lijn. “Ik snap dat u zit te eten. Maar ik zal niet zwijgen. Nooit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Meneer, weet u waar u de beste energie vandaan haalt? Van peilingen! Kijk ze vanuit uw kamerbank vol liefde in de ogen. Want wie aandacht geeft, ontvangt aandacht. Dat is pas groei, dat is pas winst! Wat zegt u? De rekening? Geen zorgen, die komt later.”

Reageer
gravatar

Het geld van de knettergekke burgers van dit zieke land gaat allemaal naar het bedrijf van de heer Zennheizer, toevallig ook mijn Minister van Economische Zaken. Ze krijgen er allemaal een koptelefoon voor terug. Kunnen ze solliciteren in een callcenter. Had je nog wat?

gravatar

Ik hoorde dat meer Zennheizer minister van economische zaken bij meneer Donald J Trump is geworden.

Waanzin bestaat in werkelijkheid.