Bron: NOS

50PLUS wil Leonard Cohen vragen om nieuwe partijlied te schrijven

‘Leonard begeleidt zichzelf, geen gedoe met instarten van bandjes’

Na het debacle rond het partijlied van Ben Cramer, wil 50PLUS het over een andere boeg gooien. In de zoektocht naar een nieuw lied is de partij uitgekomen bij Leonard Cohen.

“Leonard is perfect voor deze klus. Hij is bekend bij onze doelgroep, maar spreekt ook jongeren aan. Zijn muziek is van alle tijden. En hij begeleidt zichzelf muzikaal, dus we krijgen geen gedoe met het instarten van bandjes”, verklaart Henk Krol zich nader.

De verwachting is dat de Canadese zanger snel benaderd zal worden. Krol: “Ik wilde hem toch een kaartje sturen met kerst, dan vraag ik hem dit meteen wel even.” Om het de zanger wat gemakkelijker te maken, heeft 50PLUS al een songtekst laten maken, die trots wordt voorgedragen door Krol:

Mark Rutte neemt je mee,
naar een bank in Europa
duizend euro’s gaan voorbij
Maar geen cent gaat nog naar opa
en je weet dat hij echt gek is,
Maar je zit nu eenmaal naast hem
en hij geeft je veel beloften,
Maar hij geeft je toch niets tastbaars
en hij wil niet naar ons luist’ren,
samen naar de afgrond
Nee, dit is toch niet de goeie jongens
Kan die opnieuw?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij wilden eigenlijk Bob Dylan, maar die zei dat ie dit weekend een Nobelprijs moest ophalen. Bleek ook al niets van te kloppen.

gravatar

Toen hij zich voorstelde met ‘Ik ben Bob’, zei Henk ‘Dan mag jij rijden’. Het contact is door de heer Dylan vervolgens afgebroken, dat is het ware verhaal.

gravatar

Het ware verhaal is dat Dylan eerste keus was, maar wachtte op een felicitatie van Henk Krol. Dat heb ik Henk afgeraden, waarna de keus op Cohen viel.
De tragische gevolgen zijn inmiddels bekend.

gravatar

Henk is niet dement. Dat is Henk Drol. Deze henk is krols, drinkt Grolsch en heet krol. Triest genoeg heeft ie geen pensioen opgebouwd. Daarom is hij in de 2e Kamer gegaan. Zijn pensioen heet nu ‘wachtgeld’ want als pensionado heeft ie toch geen drol te doen. Behalve wachten op een kaartje van Grolsch.

gravatar

Hij is er -door die ene C i.p.v. van een K- toch maar in geslaagd de vaste understudy en tijdelijk vervanger van Henk Poort te worden in”The Phantom of the Opera”. Is Ben trouwens ook nog familie van Iep (of Yp) Kramer en diens snel schaatsende zoon Sven?

gravatar

U wilt toch niet suggereren dat de Joden er met onze pensioenen vandoorgaan? Straks start u nog een vervolging van deze bevolkingsgroep. Geef ze liever een eigen land.

gravatar

dit is echt dom van henk krol want al die kerstkaartjes die leonard cohen krijgt die gaat hij echt niet lezen wacht even dit is weer niet de goede reactie ik stop er zo mee

gravatar

You are raison, il ne speak pas du all.

Cohen zwijgt in alle talen.

En dit is De Speld. Een soort Facebook zeg maar. ,Maar dan opzettelijk. Snappez you get le point?

Sorry for my broken Canadese, Mark Feestboek.

gravatar

Henk ziet eindelijk in dat het benaderen van een B-artiest voor dergelijke hymnes niet in het gewenste effect resulteert. Daarom hoop ik voor Henk toch zo dat Leonard warm loopt om dit initiatief te omarmen, al is het maar omdat men in de Kamer wel een vrolijke noot kan gebruiken in deze zware tijden van armoede en volle zakken.

Reageer
gravatar

Sorry, Henk.
Je vergist je .

Hij heet niet So van z’n voornaam, maar Robbert.
Die hadden ze eerst benaderd om het lied te schrijven, maar hij heeft aangegeven zich daar nog te jong voor te voelen.

gravatar

V.w.b. die persoonlijke ontmoeting tussen Cohen en Krol, gezien de huidige status van Leonard Cohen; is dit een concrete doodswens aan het adres van Henk Krol?