Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Transclosette Mandy voelt zichzelf een genderneutraal toilet

‘Ik ben een politiek-correcte wc in het lichaam van een meisje’

Mandy Elshout werd geboren als meisje, maar voelt zich vanbinnen een genderneutraal toilet. Al jaren strijdt ze voor acceptatie in de samenleving.

Mandy (28) wist al op jonge leeftijd dat ze anders was dan andere meisjes: “Mijn zus wilde bijvoorbeeld altijd voetballen en in bomen klimmen. Dat was namelijk een gewone transgender, een gezonde Hollandse meid die eigenlijk een jongetje wilde zijn: niks aan de hand. Voor mij was het anders. Al vanaf m’n tweede wist ik: ik ben een politiek-correcte wc.”

In het dagelijks leven stuit Mandy op veel onbegrip. Er zijn maar weinig mensen die haar als genderneutraal toilet gebruiken. In plaats daarvan wordt ze vaak aangesproken als vrouw: “Dat is wel eens frustrerend. Er zijn ook mensen die het maar half begrijpen en me dan alleen als damestoilet gebruiken. Vaak weet ik dan niet hoe ik moet reageren.”

Voor transclosettes als Mandy is een operatie nog niet mogelijk. Het betekent dat ze creatief moet omgaan met haar identiteit: “Ik probeer me zo veel mogelijk te kleden als een genderneutraal toilet. Ik draag handdoeken, zowel blauwe als roze, en ik zorg dat ik altijd zeep en spiegels bij me heb. Maar ja, niemand spreekt mij aan met mijn nieuwe naam Villeroy en Boch Subway 2.0 Direct flush. Voor mijn omgeving blijf ik Mandy.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alle begrip voor Mandy.
Wij hebben een soortgelijk probleem met het bakken van patat.
Onze friteuse is geboren als friteur. Het is moeilijk om aan genderneutrale olie te komen.

Wat nu?

Reageer
gravatar

Dat wij in zo’n tijd leven waar mensen met zulke problemen kampen, of denken te kampen. Laten we weer normaal gaan doen met z’n allen (dus niet met dat obligate “met d’r/z’n allen”).

Reageer
gravatar

Ben nochtans van mening dat de operatie niet geheel geslaagd is. Mandy beschikt nog steeds niet over noodzakelijke bril noch volautomatische brilreiniger. Zo wordt ze natuurlijk nooit volwaardig watercloset!

Reageer