Referendum Italië: een overwinning voor tegenstanders van Italiaanse Senaatshervorming over de hele wereld

'Ik wil een Italiaanse senaat die luistert naar de gewone Amerikaanse arbeider'

Met hun ‘nee’ in het referendum hebben de Italianen gisteren een duidelijk signaal afgegeven: ze willen niet dat de senaat voortaan getrapt wordt gekozen. Maar de uitslag weerklinkt tot ver buiten de Italiaanse grenzen: het nee is een opsteker voor iedereen in de wereld die vindt dat de samenstelling van de Italiaanse senaat niet veranderd moet worden.

“Mijn bejaarde ouders worden maar twee keer per week gedoucht en dan gaat die Renzi ook nog eens met zijn tengels aan de senaat zitten,” foetert Bertus Hiemstra uit Venray. “Laat ze maar eens meer geld aan onze ouderen geven in plaats van het besluitvormingsproces in Italië te vergemakkelijken.”

John McInnis raakte zijn baan kwijt toen de autofabriek in Detroit waar hij werkte de deuren sloot. “De zittende Italiaanse politici hebben nooit aandacht voor mij gehad. En nu hebben ze wel ineens mijn stem nodig? Ze bekijken het maar. Ik wil een Italiaanse senaat die luistert naar de gewone Amerikaanse arbeider, niet naar de regionale raad van Emilia-Romagna.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mis hier de mening van het hoofdkwartier van erkende Italiaanse werkgeversorganisaties als Maf(f)ia, Camorra, Cosa Nostra, Llega Nord en verwante organisaties. Deze zeer invloedrijke instituten zijn toch wel geraadpleegd mag ik hopen? Het gevaar bestaat namelijk dat men de bevolking gewapenderhand dwingt tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Dit kost traditioneel het leven van vooraanstaande magistraten en belastinginspecteurs. Italië heeft op dit gebied een naam te verliezen.

Reageer
gravatar

Een grote meerderheid van het volk heeft gestemd, en dat in Italië! Een overwinning voor de democratie, in het land waar zowel het fascisme als het communisme hun naam kregen.

Zou je zeggen..

Reageer
gravatar

Wanneer gaan we nou eindelijk eens onze senaat (1e kamer) bij het vuil zetten?

Ergerlijke 2e-kanspolitiek, dwarsbomers, spaken-in-het-wielstekers.

En natuurlijk de overbetaalde ondemocratische operettevertoning (die ook wel ‘koninklijk huis’ heet) weg!

Reageer
gravatar

Als Wilders belooft dat hij opstapt als de PVV de verkiezingen wint, dan krijgt de PVV de absolute meerderheid in de Kamer.

Alleen jammer dat hij die belofte de ochtend na de verkiezingen toch weer verbreekt.

Reageer