Hypocriet? Deze man huilde wel om Mufasa maar niet om Anne Frank

Nazistisch moordregime laat hem kennelijk onberoerd

Dit is Vincent. Vincent moest heel hard huilen toen Mufasa werd vermoord, maar liet geen traan om Anne Frank. Is dat hypocriet?

Wij vinden van wel, en wel om de volgende reden: Anne Frank is niet alleen een meisje dat op veel te jonge leeftijd om het leven kwam in een afschuwelijk concentratiekamp, maar ze is ook nog eens een symbool van de slachtoffers van de holocaust – misschien wel de grootste misdaad uit de geschiedenis van de mensheid. Mufasa daarentegen is een dier, en nog fictief ook.

Als je het zo beziet, gaat Vincents gedrag nog wel wat verder dan hypocriet. Je kunt je afvragen wat het over iemand zegt als een nazistisch moordregime hem onberoerd laat, terwijl hij wel zit te janken om een getekende leeuw. Rot op, Vincent.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als het andersom was hadden jullie geklaagd dat-ie alleen om zwart-witte mensen kan huilen en niet om gekleurde dieren, Dus wie is hier nou hypocriet?

Reageer
gravatar

Het komt door de muziek. Als hij een filmpje zou zien van de dood van Anne Frank, met het muziekje van Disney eronder, dan zou hij wel huilen. Wij allemaal.

Reageer
gravatar

Vincent is een gewone -doorsnee- Nederlander! Dus uiterst gevoelig voor gefantaseerd Amerikaans tekenfilm-leed, ongevoelig voor massamoorden elders op de wereld; want die gaan vaak gepaard met collectes. Dus Rudolf, niks; “Rot op, Vincent” voor deze nationale cultuurdrager

Reageer