Wikimedia Commons CC: G.Lanting

Guus Meeuwis: ‘Brabant gaat niet over provincie Noord-Brabant’

Lied gaat over het ziekenhuis ‘Pavel Brabant’ in Zuidoost-Tsjechië

Guus Meeuwis begrijpt niet waarom mensen bij zijn hit Brabant denken aan de provincie Noord-Brabant. Volgens de zanger gaat het lied over het ziekenhuis ‘Pavel Brabant’ in Zuidoost-Tsjechië.

In het lied zingt Meeuwis over De Peel en De Kempen. Het lijken duidelijke verwijzingen naar de provincie Noord-Brabant, maar dat is een misverstand zegt Meeuwis. “De Peel en De Kempen zijn afdelingen van het hospitaal. Die zijn vernoemd naar de honden van de oprichter. En over de zin ‘daar brandt nog licht’, “Ja, ze werken daar ‘s avonds door. Het is een ziekenhuis.”

Op Youtube staan verschillende video’s waarop het lied van Meeuwis wordt begeleid door foto’s van Tilburg, Den Bosch en Leende. “Dat is absoluut niet de bedoeling,” zegt Meeuwis. Toch ziet hij ook de voordelen: “In de provincie Noord-Brabant zorgt het voor de nodige publiciteit en volle stadions.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

komt vaak voor. Zo denk men dat de film Batman genoemd is naar de held in de film, maar eigeniljk is het genoemd naar het plaatsje in Turkije

Reageer
gravatar

Bathmen ligt in Nederland, niet in Turkije. Maar Batman ligt wel in Turkije. Net zoals dat Groningen in Suriname ligt en Nederland in Overijssel. Ken u topografie!

gravatar

Ja, Bathmen ligt in Nederland. En het is een plaatsje. Daarom wil ik niet dat mijn stad daarmee vergeleken wordt! Met Batman ga ik daarentegen graag de concurrentie aan, geen probleem. “Ken u topografie” lijkt mij trouwens Amsterdams. Stel u soms een retorische vraag?

gravatar

Verwarrend, hoor!

Vooral als je bedenkt dat de beroemde carnavalskraker “Wilhelmus van Nassouwe” wel dégelijk gaat over de vermaarde kastelein Willem van het bekende Café Nassouwe in Tilburg!

Reageer