Frankrijk is nog niet klaar voor een president die al eens president is geweest

‘Gemiste kans voor de emancipatie van oud-presidenten’

Het was zo mooi geweest: de eerste president die al eens eerder president is geweest. Maar het heeft niet zo mogen zijn: Nicolas Sarkozy is met een schamele vijf procent van de stemmen roemloos verslagen in de voorverkiezingen van Les Républicains.

“Het had zoveel kunnen betekenen voor de emancipatie van mensen die vijf jaar geleden al eens president zijn geweest,” liet de verslagen oud-president weten. Sarkozy zag echter ook een lichtpuntje. “Het lijkt erop dat Duitsland volgend jaar voor het eerst iemand die al drie keer achter elkaar bondskanselier is geweest tot bondskanselier gaat kiezen. Dat is een geweldige stap voor drievoudig bondskanseliers. Daar put ik maar hoop uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

hm, wat er in Duitsland gebeurt, is eng. Dat was in de jaren 30 en begin jaren 40 ook het geval dat steeds dezelfde leider aan de macht was. Die arme leider kon het toen in 1945 uiteindelijk ook niet meer aan

Reageer