Wikimedia Commons CC

Dit waren de hoogtepunten van het Holoceen

Wat was je mooi!

Wat vliegt de tijd! We zijn alweer aan het einde gekomen van opnieuw een prachtig tijdperk, het Holoceen. Als je zo terugkijkt, is er eigenlijk weer ontzettend veel gebeurd de afgelopen 11700 jaar. Het was een geologisch tijdvak vol mooie, maar ook verdrietige gebeurtenissen. Intussen staat alweer het Antropoceen voor de deur, vol nieuwe kansen. Een goed moment om nog even terug te blikken op de absolute hoogtepunten van het Holoceen.

Waar te beginnen? De geboorte van een baby in Nazareth? De eerste Olympische Spelen? De release van de single ‘Believe’ van Cher? Allemaal baanbrekende gebeurtenissen die een grote invloed hebben gehad op hoe we nu leven. Toch zijn er, als je er goed over nadenkt, nog veel meer grootse dingen gebeurd in het afgelopen tijdsgewricht.

Denk aan die keer toen Noach een boot bouwde voor alle diersoorten op aarde behalve de dinosauriërs. Wat een tijd was dat. Of de Elfstedentocht van 1963, waar nog een film over is gemaakt. En weet jij nog waar je was toen die man met zijn speer drie mammoeten doodstak? Veel families zaten aan de muur gekluisterd toen daar een tekening van werd gemaakt.

Er is in die duizenden jaren toch meer gebeurd dan je misschien zou denken. Er was veel verdriet dit geologische tijdvak. John Lennon, Leonardo da Vinci en zo’n 27 miljard anderen gingen van ons heen. Daarnaast moeten we niet vergeten dat het Holoceen ook het tijdvak was van de kolonisatie én dekolonisatie van Ivoorkust, de opstand van Spartacus, het briefje van Bleker, de uitvinding van vuur en de mentale breakdown van Britney Spears. Stuk voor stuk gebeurtenissen die de geschiedenisboeken ingaan.

Kortom, het Holoceen is goed voor ons geweest. Tijd voor een nieuw avontuur, het Antropoceen. Morgen is de eerste lege pagina van een boek met ongeveer 4270500 pagina’s. Maak er iets moois van.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Slordig dat enkele feiten met veel meer importantie niet genoemd zijn.
Zonder het paard van Troje, dat met zijn gore wielen door de hutspot van Alkmaar reed, hadden wij nooit Delfts blauw gehad.
Zonder onze grote zeehelden hadden we nu geen tunnels gehad en was het elke dag zo’n zooitje op de ring.

Valt me toch een beetje tegen.

Reageer
gravatar

Zelfs Donald J. Trump, geloof het of geloof het niet. . Maar heeft “The Rise andf Fall of DJ Duck” enigerlei causaal verband met de onvoorzien voortijdige afloop van het Holoceen? Ik bedoel: waarom Dump’s (samentrekking van DJ Trump’s) rechterwijsvinger op de red button afwachten als we het straks door de zuipschuit Jean Kloot Juncker moeten laten doen. We hebben toch zelf ook nukes, op Volkel?

gravatar

De weg en benaamd door mensen betsond in gedachten van eerder geborenne zou je denken als je dit artikel leest.

Echter zal zonder benoemd te zijn dit nooit bestaan hebben.

Mijn vraag, wat is hier zo satirisch aan..

Benny

Reageer
gravatar

Nou lekker dan,

Ligt er een boek klaar met 4270500 blanco pagina’s, wordt er hier al door een zogenaamde kritische wijsneus vragen over gesteld.

Beste Transcriptie, middels dergelijke bijdrages blijft dat boek leeg, en kan De Speld zichzelf net zo goed opheffen.

Nuon zal alweer op zoek moeten naar een platform om hun grijze activiteiten op een grappige manier onder de aandacht te brengen, en hebben wij hier middels deze bijdrage jouw de laatste adem zien uitblazen.

Dát is het antwoord op jouw vraag.

gravatar

Interessant Benny Altijd-Doof, maar ga verder!

Goed dat er een vertaling bij staat.
Wat er helaas eigenlijk nog steeds niets zinnigs van maakt.

Vertaling voor Benny:
Helaas zinnigs eigenlijk nog steeds niets er maakt van wat.