Flickr: Gage Skidmore

Dit zouden wij anders hebben gedaan als we Clinton waren

Campagne voeren in Wisconsin

Tot ieders verbazing won Donald Trump dinsdag de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hillary Clinton was de grote favoriet, maar bleef met lege handen achter. Wij analyseerden wat wij anders zouden hebben gedaan als we in haar schoenen stonden.

1. Campagne voeren in Wisconsin
Clinton dacht dat de noordelijke arbeidersstaten Wisconsin, Michigan en Pennsylvania wel veilig waren. Daarom voerde ze er weinig campagne, in Wisconsin zelfs helemaal niet. De bevolking van deze staten bleek erg ontvankelijk voor de boodschap van Trump. Wij zouden daarom wél campagne hebben gevoerd in Wisconsin.

2. Geen privé e-mailaccount gebruiken
Clintons campagne had veel last van het feit dat zij als minister van Buitenlandse Zaken een privé-account gebruikte, terwijl dat niet mocht. De FBI concludeerde dat ze onzorgvuldig had gehandeld, maar niets strafbaars had gedaan. Toch kon Trump er gebruik van maken. Wij zouden daarom als minister alleen het officiële e-mailaccount hebben gebruikt.

3. Minder het gezicht van het establishment zijn
Veel mensen waren het erover eens dat Clinton met haar ervaring een geschikte kandidaat zou zijn. Toch was ze absoluut niet geliefd. Voor de kiezer was Hillary Clinton hét gezicht van het establishment, waar ze juist mee wilden afrekenen. Wij zouden daarom niet onze hele carrière in de politiek hebben gewerkt, maar geprobeerd hebben dichter bij het volk te komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ze acht jaar geleden gewoon van Obama had gewonnen had Obama nu kandidaat geweest en had Trump geen schijn van kans gehad (hoewel Obama wel grijs is geworden zag ik).

Reageer
gravatar

Ik zou ook de democratische nominatie op een eerlijke manier gewonnen hebben. Ik denk dat Bernie Sanders stemmers dan misshcien wel op haar hadden gestemd.

Reageer
gravatar

Het oude liedje: niemand vraagt zich af wat DJ Trump heeft moeten betalen aan de FBI om hun “e-mail-onderzoek naar Hillary” in een cruciale fase van de verkiezingsstrijd te openen. Donald heeft omkoopbare “friends on high places with mutual benefits”, blijkbaar! Die krijgen -naast hun Judaspenningen- vast ook een plek in zijn zakenkabinet.

gravatar

Dat zou beslist een match made in hell zijn geweest. Nu had men nog de mogelijkheid om tussen twee kwaden te kiezen.