Wikimedia Commons CC: McGeddon & YouTube: Constantin Film

Morele puzzel: moet Baby Hitler de wissel overhalen of moet hij dood?

Wat zou jij doen?

De wereld is in de ban van een morele puzzel.

Een op hol geslagen trolley dendert over een spoorbaan. Als iemand de wissel omhaalt zullen vijf mensen worden doodgereden. Baby Hitler wil de wissel overhalen. Je kan Baby Hitler doodschieten, maar dan zal de trolley een Duitse piloot doodrijden die op het punt staat een gekaapt vliegtuig neer te schieten dat dreigt neer te storten op een voetbalstadion waarin 70.000 mensen zitten.

Wat zou jij doen?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niets. Immers, de WOII is door tijdreizigers in gang gezet omdat een wetenschapper op het punt stond een vernietigende ontdekking te doen. Het probleem was dat men niet wist wie. Echter de doorontwikkeling van de ontdekking zou leiden tot manipulatie van de dan nog niet bewezen Higg Boson deeltjes. Deze manipulatie zou leiden tot een vals vacuum, met als gevolg een kettingreactie die het hele universum wegvaagt. Gelukkig was WO II afdoende om dit tegen te gaan, maar dat leer dan je weer niet op school. Handjes af van Baby Hitler!

Reageer
gravatar

We geven de baby borstvoeding ,en een Duitse piloot op een trolleybaan die een vluigtuig wi neerschieten die is waarschijnlijk goed dronken ,en dat stadion hmmm de een zijn dood de ander zijn brood

Reageer
gravatar

Nu is het de vraag in hoeverre je de tweede Wereldoorlog kan voorkomen door baby Hitler neer te schieten. Voor hetzelfde geld neemt Heinrich Himmler zijn plaats dan over en schiet je alsnog niets op. Daarom moet je wachten tot baby Hitler de hendel omhaalt en hem vervolgens een chip indoen die je tijdens het eerste jaar van de Wereldoorlog kan laten ontploffen. Dan heb je ook geen kans op een dergelijke grote oorlog

Reageer
gravatar

Eerst Baby Hitler de wissel om laten halen en dan vallen er 5 doden. De piloot haalt het gekaapte vliegtuig uit de lucht waardoor 70.000 voetbalsupporters overleven, maar die sluiten we later wel op. Dan baby Hitler alsnog neerknallen, dat scheelt nog eens 6.000.000 doden.

Reageer
gravatar

Baby Hitler doodschieten.

Ik wil zien hoe een trolley een piloot kan doodrijden die bezig is een vliegtuig neer te schieten.

En als het lukt, dan zijn we in 1 klap van 70.000 voetbalhooligans af. Win-win-win situatie.

Reageer
gravatar

Even voor de goede orde.

Als je Baby Hitler neerschiet, wordt de Duitse piloot doodgereden, die daardoor niet op het gekaapte vliegtuig zal schieten. Dus dat gekaapte vliegtuig zal niet neerstorten en er gaan geen 70.000 mensen dood.

Dan schiet je die baby toch gewoon neer?

Reageer
gravatar

Maar als Hitler neergeschoten wordt, zijn de joden nog steeds baas van de banken in Nederland en daardoor zijn de rentes zo hoog dat je nooit je hypotheek kan betalen. Dus dat wil je hé? dat niemand zijn hypotheek kan betalen. Ik heb je wel door. Linkse gekkies.

gravatar

Wacht tot Baby Hitler de wissel overhaalt en schiet hem dan neer, 5 doden + dode Hitler tegenover het redden van 1 man die 70.000 zal redden en tegelijkertijd de Wereldoorlog 2 en de Holocaust (hopelijk) vermijden. Ik zeg “Worth”.

Reageer
gravatar

Ja, dat is the All American Approach. Dat was ook het dubio van general MacArthur na de nederlaag van Duitsland in 1945; doorvechten tegen de Russen en nog wat kilotonnen op Moskou en Leningrad óf iedere Rus een auto, een tv en een koelkast. Achteraf gezien was de tweede optie de beste geweest; Marshall-hulp voor de USSR en omzet voor de Amerikaanse industrie. But who cares nowadays, with Trump as a president?

gravatar

Het lijkt me ongewenst een baby in een situatie te brengen waarin deze moet kiezen tussen 5 of 70.000 doden. De vraag is ook in hoeverre de ontwikkeling van een kind op deze leeftijd wordt gestoord door een dergelijk dilemma. Ik heb ernstige morele bezwaren tegen deze puzzel.

Reageer
gravatar

Win-win situatie. Baby Hitler abknallen en 70.000 voetbalsupporters minder. Met een beetje geluk zijn de vliegtuigpassagiers voetbalbonzen en -analisten en speelt de piloot voetbal. Waren de vragen maar altijd zo gemakkelijk.

Reageer
gravatar

Ik begin het complot door te krijgen rond een zeker vliegtuig met een Duitse piloot boven de Franse alpen…

Wisten jullie al hoe het echt zit met die Twin Towers?!

WORD WAKKER!!

gravatar

Ik ben in de war. Ik schiet de piloot neer. Baby Hitler bestuurt op afstand het vliegtuig en doodt Frans Ferdinand. Het is de Eerste Wereldoorlog. De trolley leeft nog lang en gelukkig.

Reageer
gravatar

I’m in the war. I shoot the pilot down. Baby Trump governs on distance the airplane and kills Bob Dylan. It is the first world war. Patty Brard lives long and happy.