Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Obsessieve fan verdedigt ‘haar’ Belastingdienst

‘Hoe zou jij het vinden om constant onder een vergrootglas te liggen?’

Al vanaf haar vierde levensjaar is Linette idolaat van de Belastingdienst. Ze had posters van kantoren boven haar bed hangen en belde de Belastingtelefoon plat. Het obsessieve gedrag is nooit weggeëbd. Ze vindt het dan ook verschrikkelijk dat de rijksorganisatie zo wordt bekritiseerd in de media.

“Hoe zou jij het vinden als alles wat je doet onder een vergrootglas komt te liggen?”, zegt ze met overslaande stem. Hysterisch snikkend vervolgt ze haar betoog: “Ze zijn ook maar gewoon een dienst. Laat de Belastingdienst toch lekker met rust. Ik denk eigenlijk dat mensen gewoon jaloers zijn.”

Dat de Belastingdienst onder curatele is gesteld, doet Linette veel pijn. “Het raakt me echt, het is verschrikkelijk om een dienst die je altijd hebt aanbeden zo te zien lijden. Dit wens je je ergste vijand niet toe.” Het zijn de laatste woorden voor de 26-jarige interieurontwerpster breekt en de kamer verlaat. Vanavond vertrekt ze alvast naar Den Haag, waar Wiebes morgen met de kamer gaat praten over de dienst van haar dromen. Misschien kan ze nog een glimp opvangen van de belastingdienst, of zelfs een handtekening scoren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het fijnste van de belastingdienst vind ik dat hun vriendschap zo onvoorwaardelijk en loyaal is. als je een keertje vergeet te reageren op hun brieven is dat helemaal niet erg; je krijgt vanzelf een nieuwe! Kom daar nog eens om bij andere mensen en bedrijven!

Reageer
gravatar

Nu snap ik waarom de belastingdienst onder curatele staat. Door Linettes belgedrag was er geen medewerker meer in staat om zich op andere taken te richten. Payrollers, vaste krachten, het mocht allemaal niet baten! Toen kwam het keuzemenu, maar Linette wist er toch door te komen.

Reageer
gravatar

Ik was ook obsessief fan, maar als je de medewerkers eenmaal persoonlijk hebt ontmoet, is de magie ineens verdwenen. Ik volg nu de Sociale Verzekeringsbank.

Reageer
gravatar

Dé Belastingdienst bestaat niet.

Het is een samenwerkingsverband van allemaal kleine ondernemers die besloten hebben om met 1 gezicht naar buiten toe te treden.

Zo heb je de wegenbelasting, de inkomstenbelasting, de omzetbelasting en nog vele meer die allemaal hun eigen regeltjes en tarieven hebben.

Het gedeelte van de Belastingdienst dat onder curatele gesteld is houdt zich voornamelijk bezig met de inkomstenbelasting. Het is al jaren bekend dat er op die afdeling veel gerommeld wordt met onterechte uitkeringen, bonnetjes en afkoopsommen. Goed dat daar een keer de bezem doorheen gaat.

Reageer
gravatar

kunnen ze het niet makkelijker maken in plaats van goedkoper? Of we moeten allemaal op Emile Roemer stemmen! Dan regelt de staat alles voor je!

Reageer
gravatar

Zijn gratis te krijgen, als je maar genoeg hebt afgetrokken. Daar zijn ze bij de Belastingdienst echt gek op, die rare spuiters. Eh, snuiters…

gravatar

Nu ja, eerst maar eens de volgende wedstrijd. Uit tegen Stadsontwikkeling Rotterdam op Sportpark Boompjeskade.

En dan woensdag de bekerwedstrijd tegen het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Reageer
gravatar

Ook ik kan wel huilen om de Belastingdienst, ik doe dat ook, maar niet onder werktijd. Niet langer dan twee jaar ben ik nu bezig om een belastingdienstige mens te treffen op 0800-0543. Het afwerken van eindeloze menu’s, submenu’s en sub-submenu’s leidt in gunstige uitzonderingsgevallen tot het spreken van een mogelijk levende mens. Deze mens mag echter geen definitief uitsluitsel verschaffen, daartoe is hij/zij niet bevoegd. Men belooft u dóór te verbinden naar bevoegden. Na eindeloos doorverbinden wordt dan automatisch en eenzijdig de verbinding verbroken en mag u weer overnieuw beginnen aan een nieuwe sessie
met het kloppend hart onzer bureaucratie.
Beslisambtenaren zijn beter afgeschermd dan Fort Knox; de meesten dezer zijn inmiddels met een vertrekregeling vertrokken na een goud- en platina handdruk van staatssecretaris Erik K. Wiebes zelve. Het aldus ontstane begrotingstekort zal worden gefinancierd uit het verminderen van zorgtoeslag voor minvermogenden

Reageer
gravatar

Zo is dat. Het wordt de hoogste tijd om John Williams samen met Annemarie van Gaal eropaf te sturen om te redden wat er te redden valt.

Nog even en de hele BV Nederland staat op straat, worden we ge-downrate door o.a. Fitch, en worden we overgenomen door Brussel wegens onbehoorlijk bestuur. Griekse toestanden dus, en zie daar dan maar eens door te komen Outsider.

Er zit niets anders op om nog een keukenrol uit de kast te pakken om de waterlanders te deppen, en een smeekmail te sturen naar Blue Circle Media, want zij zijn het die John en Annemarie vertellen wat ze moeten doen.

Laat ons maar even weten wat ze daar besloten hebben wil je?

gravatar

Bedankt Benny, voor deze update, bij de naam John Williams dacht ik eerst aan de klassieke gitaar-speler, daarna aan de John W. die gehuwde, doch afhakende, vrouwen te hulp snelt wier man jaren geleden naïef aan kluswerk begon, maar die werkzaamheden uit innerlijke onvrede en/of drankzucht, nooit afmaakte. Een huwelijk permanent in crisis én in de steigers. Een smeekmail naar Blue Circle werd inmiddels verstuurd, doch men verwees mij naar de Nationale Ombudsman, dezelfde die momenteel gegijzeld wordt in Zutphen door opstandige fundamentalistische belastingfracties.
Nu ben ik de kwaadste niet, dus ik heb eenzijdig een bestand aangeboden om het Rode Kruis gelegenheid te geven eventuele gewonden uit de vuurlinie te halen. Deze bureaucratische wapenstilstand werd echter door het L.I.C. (Landelijk Incasso Centrum) in Heerlen afgewezen, op grond van een mij onbekende clausule in de Conventie van Genève: de Belastingdienst maakt geen krijgsgevangenen. Eerst na het overlijden kan een Beroep worden aangetekend. We zinnen nu op een petitie aan Zijne Majesteit.

gravatar

Ja het is zeker een leuke organisatie. En het fijnste is natuurlijk dat alles wat je aan de belastingdienst betaalt, je ook weer volledig mag aftrekken van je openstaande belastingbedrag!

Reageer