Wikimedia Commons CC: Hamdan Mesfer Al Amimi & Janne.

Damherten schadelijk voor motorkappen

‘Als we niks doen, zal er weinig overblijven van de motorkappen zoals wij die kennen’

Een huppelend hertje in Kennemerland is in de ogen van de argeloze toeschouwer misschien schattig, maar achter de kraaloogjes van de hoefdieren schuilt alles behalve onschuld. Jaarlijks worden honderden motorkappen onherstelbaar beschadigd door vernielzuchtige damherten.

“Je kunt het aan een motorkap vaak meteen zien als er een damhert in de buurt geweest is”, vertelt ecoloog Karsten Mos. “De geweien zorgen voor flinke krassen in de lak. Verder zie je diepe deuken in de bumpers, voorruiten aan gort. Die dieren laten een spoor van vernieling achter.”

Het is volgens Mos dan ook zaak dat de provincie Noord-Holland de populatie damherten terugdringt. “Het argument is vaak dat we de natuur haar gang moeten laten gaan. Dat dit gewoon is wat wilde herten doen, dieselauto’s molesteren. Maar als we niks doen, zal er weinig overblijven van de mooie motorkappen zoals wij die kennen: Glanzend, zonder bebloede karkassen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat dacht je van elanden?!
Elanden, dàt zijn pas terroristen!!

Zoals een Duitse Dog de hele stoep onderschijt,
zo zijn elanden voor uw auto!

Elanden terug naar eigen land!
Duitse Doggen vastketenen aan elanden!!

Reageer
gravatar

Om dit te voorkomen heb ik dus al jaren een auto zonder motorkap, die kan dus niet kapot, én met een hele grote grille, zo kan ik in een noodsituatie zo’n bloedend karkas direct dichtschroeien.

Win-Win

Reageer
gravatar

In Noord-Holland komen ook de z.g. Dam tot Damherten voor die de drukbereden Coentunnelweg onveilig maken. Provinciale Staten pleiten voor afschot, maar de PvdD ligt dwars. Ook Vindicat Groningen protesteert: men is verzot op “Hete Hertjes” waarvan velen figureren op de Bunga-Bonka lijsten van dit elitaire gezelschap bestuurders-in spé. Gezien de imposante hoeveelheid oud-Vindicators in de Eerste Kamer mag worden aangenomen dat PS Noord Holland zal inbinden.

Reageer