Betrokken vrouw die het leed in Aleppo niet kan aanzien zet tv uit

‘Ik moest iets doen’

Toen Marit Jonker (43) op televise zag hoe bebloede kinderen onder het puin van een gebombardeerd ziekenhuis vandaan werden gehaald, kon ze het niet langer lijdzaam toekijken. “Ik aarzelde geen moment. Ik pakte de afstandsbediening en zette de tv uit.”

“Ik moest iets doen”, vertelt Marit. “Het is misschien een klein gebaar, maar alle beetjes helpen. Ik kan me niet voorstellen dat je maar naar al die beelden van verwoeste woningen, dode kinderen en uitgehongerde bejaarden blijft kijken en stil blijft zitten.”

“Ik heb altijd al een activisitische kant gehad”, zegt Marit. “In 1999 heb ik resoluut mijn abonnement op de Volkskrant opgezegd toen de refendumwet van D66 in de senaat strandde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad Wiemie. Don’t switch of the messenger. Je kunt ook gewoon naar SBS6 zappen en naar Hart van Nederland kijken.

Je moet niet naar linkse publieke omroepzenders kijken. Die zenders hebben er plezier in om alleen maar ellende uit te zenden van mensen waar we niets mee te maken hebben.

Maar het schijnt dat mensen zoals jij het fijn vinden om naar ellende uit één of ander Takkietakkie te kijken.

Corrie.

gravatar

In een reactie op het besluit van Marit hebben de gezamenlijke netbeheerders, de adverteerders van SIRE, Loeki de Leeuw, de commerciële omroepen, de RTL-liefdadigheidsindustrie en de lobbygroepen van NGO’s besloten alleen nog decente opnamen van menselijk leed op tv te vertonen. Zoals vertwijfelde aandeelhouders van Shell en Deutsche Bank, linkse oppositie in de Tweede Kamer en bestuursvergaderingen van D66.

Reageer
gravatar

Héél goed!
Mensen luisteren niet meer naar hun mindful ik.
Gewoon doen!

Ik ben trouwens Medium, Paragnost, Healer, Medium Therapeut, Eclectisch Therapeut en Reikimaster en geef consulten, behandelingen en cursussen in onze praktijk (Heerbaan 222, ingang rechtsachterin bij 220). Ik krijg hierbij hulp van mijn Gids Elianne. Tevens wordt er gebruikgemaakt van tarotkaarten en kunnen foto’s en voorwerpen meegenomen worden.
http://reikibreda.nl

Misschien tot ziens?
Bert Back

Reageer
gravatar

Mensen die de Volkskrant opzeggen hebben hun hart in elk geval op de juiste plaats zitten – in de borstkas namelijk, anders ben je dood en moet een ander het voort je doen.