Zakenman vulde jaren zakken met winst uit eigen onderneming

'Hij fêteerde zijn kinderen door hun schoolgeld te betalen'

Zakenman Rick van Ark (54) heeft jarenlang zijn zakken gevuld met de winst uit z’n eigen onderneming. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad.

De eigenaar van twee fietswinkels in Gouda gebruikte het geld jarenlang om zijn leventje te leiden. Zo fêteerde hij zijn kinderen door hun schoolgeld te betalen, kocht hij er boodschappen van en ging hij twee keer per jaar op vakantie naar Spanje. Volgens Pieter Couwenbergh van het FD bleef het daar niet bij: “Een anonieme tipgever wist ons te vertellen dat hij de cadeaus voor zijn personeel schaamteloos declareert.”

Van Ark liep tegen de lamp bij het indienen van de belasting. De fietsenmaker laat in een reactie weten “niets illegaals” gedaan te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

was een eerlijke man; steelt niet van anderen maar werkt en plukt daar zelf de revenuen van.
Dat zou iedereen moeten doen… zijn er een hoop problemen minder.
Vooral doorgaan met personeelskosten zoals cadeau’s voor medewerkers, zoals het hoort, in mindering brengen op de winst. Eindelijk iemand die het begrijpt.

Reageer
gravatar

We gaan geen namen noemen maar er zijn mensen, zelfs in Wassenaar, die slim sjoemelen met het huurwaarde-forfait. Het schijnt dat de fiscus daar geen vinger achter krijgt.

Reageer
gravatar

Hij schijnt ook fietsen verkocht te hebben voor meer geld dan waarvoor hij ze zelf in kon kopen.
Verder heeft hij een kwantumkorting van de leverancier gewoon in eigen zak gestoken! Dat terwijl hij een verhoging van de gemeentelijke belastingen steevast doorberekende aan de klant!

Reageer
gravatar

Niks geen winst uit onderneming.

Lucratief geschuif met fietsen vanuit de voorraad naar de winkel en vice versa. Hiermee werd ten onrechte de passiva vergroot en het eigen vermogen afgeroomd door middel van de afschrijvingen.

Omdat zijn winkelvoorraad werd beheerd vanuit de Maagden eilanden kon de btw via de Iberische route worden omgeleid van broekzak naar vestzak.

Dat fietsen maken deed hij er eigenlijk maar een beetje bij.

Reageer