Serveerster moet meer glimlachen terwijl ze van binnen doodgaat

'Ik wil je zien stralen'

Serveerster Emma (23) moet wel blijven glimlachen terwijl het laatste beetje levensvreugde uit haar wegsijpelt. Volgens haar baas Marcel is het beter voor de klandizie van restaurant Van der Valk langs de A58 als Emma met een vriendelijke glimlach dood wil.

“Ik weet dat je na die geestdodende bruiloftsreceptie je polsen wil doorsnijden met een taartschep,” zegt Marcel als hij Emma even apart neemt. “Dat is verder prima, maar ik wil die glimlach zien. Je moet wel blijven glimlachen terwijl je fantaseert over de lift die je naar boven neemt om jezelf van het dak op de parkeerplaats te storten. Ik wil je zien stralen als de klanten voor de derde keer hun bestelling veranderen en jij jezelf het liefst zou willen verzuipen in de liters teruggeschepte appelmoes in de keuken. Kom op Emma, laat die hagelwitte tanden van je blinken als je door de floormanager naar de toiletten wordt gestuurd omdat een oude vrouw een ongelukje heeft gehad. Niet dat chagerijnige gedoe, nog eventjes 6 uur volhouden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik werk zelf 6 jaar bij valk en heb zoiets nog nooit te horen gekregen. Denk dat het allemaal een beetje overdreven is en dat dit meisje heel erg aan de gasten liet merken dat ze haar werk niet leuk vind. Dan krijg je dat wel te horen van het management.

Reageer
gravatar

Ach gut, Thomas; ook bij Van der Valk gewerkt en nu eindelijk uit therapie? Toos nog meegemaakt? Moet je schoenen en bedrijfskleding nog steeds zelf betalen of kun je nu een lening openen die na 6 jaar boetevrij kan worden afgelost?
Aan Emma te zien moet de operationele glimlach dagelijks zelf worden ingestreken. Maar wat waar is, is waar: een puntgaaf en spierwit gebit. Houden zo.

gravatar

Nou zijn Ieren al snel ‘zat’, soms zelfs structureel. Op St. Patrick’s Day lopen ze vaak in groene (leprachaun) pakjes rond, terwijl ze zelf al helemaal ‘blauw’ zijn. Hun koning sprak ooit “My (spreek uit “me”) kingdom for a bottle”. Nou. dat hebben ze geweten. Lower en middleclass Ieren hebben maar één keus: werken in de plaatselijke distilleerderij, hard sparen en dan emigreren of gelijk lid worden van de IRA.

gravatar

Ach ach, wat een snobistisch verhaal om zo neer te kijken op het VMBO-baantje van Emma.

Het zal Laura van Gelder en Peter Buurman wel een fijn gevoel van superioriteit hebben gegeven toen ze het verhaal schreven.

Typisch weer de Amsterdamse grachtengordel.

Bah!

Corrie. [uit Den Haag]

Reageer
gravatar

Hohoho Corrie, voor een serveerstersbaantje met bijpassend hongerloontje bij VanderValk moet je toch minimaal de Hogere Hotelschool succesvol hebben afgerond. Ál het werkend personeel begint eenvoudig en blijft dat hun verdere werkzame leven lang. Alle kinderen uit de Van der Valk dynastie beginnen óók eenvoudig, onderop; als adjunct-filiaaldirecteur

gravatar

Zou Emma misschien weten bij welke filiaal van de Mac je de McDonalds Plofkipjes bij een Happy Meal kunt krijgen? Die zien er zo leuk uit.