Advocaat alweer weg bij Fenerbahçe voor ‘nog mooiere uitdaging’ in Qatar

Al-Gharafa SC is echt een team om rekening mee te houden

Dick Advocaat houdt het bij Fenerbahçe alweer voor gezien. Na drie uur bij de Turkse club kreeg de oud-bondscoach van Oranje een telefoontje uit Qatar. De Hagenaar twijfelde geen moment en pakte zijn spullen. “Op mijn leeftijd is het een grote eer als zo’n topclub uit Qatar een aanbieding doet. Al-Gharafa SC is echt een team om rekening mee te houden.”

De fans en het bestuur van Fenerbahçe reageren furieus en teleurgesteld op het vertrek van hun kersverse trainer. Advocaat zegt de commotie te betreuren. Volgens ingewijden had hij niet voor niets een optie in zijn contract om vroegtijdig te kunnen vertrekken. De 68-jarige trainer tekent in Qatar een contract voor vier jaar. Hij krijgt een assisterende rol naast hoofdtrainer Pedro Caixinha. “Dat ligt mij toch het best”, aldus Advocaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een schijtzak is die Dikkie DIK .
Nu 4 clubs in 1,5 jaar vroegtijdig verlaten en straks tussen 6 planken ,en dan niet meer genieten van die 500000000 Euries . DOMBO

Reageer
gravatar

En, laten we eerlijk zijn; Dick ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd (± 83) en in de woestenij van Qatar drogen Europeanen mooi op en uit. Na het aankweken van de aldaar verplichte haatbaard, gaat Dick kordaat de geschiedenis in als Ali Ben Perkamentus II en kan hij optreden in De Steen der Wijzen in Harry Potter (de Arabische versie).

Reageer
gravatar

Wat een stelletje sukkels zijn jullie. Één voor een. Hij gaat naar een club dat elk jaar in Europa speelt, elk jaar voor de kampioenschap gaat en een brede selectie aan waardige voetballers heeft die elke club uit de Eredivisie maar al te graag zou willen hebben. Feiten zijn feiten. En, Speld, hou je toch bezig met zaken die jullie zouden moeten interesseren. Je weet wel, dingen zoals de Israelische lobby en de macht die zij uitoefenen op onze, zo onafhankelijke democratie. Sukkels.

Reageer
gravatar

Het zou voor Nederland een goede zaak zijn wanneer we onze Joodse vrienden in Israël raad vragen hoe de IS-aanhangers in Nederland aan te pakken. Van de Nederlandse politieke elite kunnen we niets verwachten.

De manier zoals Israël het Palestijnse moslim tuig aanpakt verdient respect en navolging.

Corrie.

gravatar

Hoe zo een grote eer? Assistent bij een club in een grote zandbak. Wees eerlijk Dickie Dik! Het gaat je louter om het geld! Je dwingt hiermee nergens respect af, ergo je valt van een voetstuk.

Reageer
gravatar

Dick realiseerde zich ineens dat Erdogan (óók een fanatiek fan van Fenerbahçe!) als overtuigd moslim tégen drank is, dus met zo’n achternaam had hij ook in de kortste tijd op de Gülen-lijst gestaan. Jammer dat hij nu asiel heeft gezocht in Qatar, het is daar niet veel beter gesteld. Het is nu zaak bij de Nederlandse embassade en Amnesty Int. regelmatig de vraag te stellen: Advocaatje, leef je nog, I-A, DEA?

Reageer
gravatar

Dus niet vreemd. Je zegt het zelf dikke lamlul, een toptrainer hoort nabij een gtopclub, dus zeker niet bij ADO. Hoe jan het dat die club uit de derde stad al zo lang. Iet bij de top drie staat? Net zulke lamlendige spatiebalken als jij bent?

gravatar

Beste Michiel,

Deze Amsterdammer met ‘Pik’ aanspreken in plaats van ‘Dikke lamlul’ volstaat. Zelfs ‘Dikke Pik’ is zwaar overdreven.

Daarbij heeft ADO deze dikkerd van Hiernaast uit voorzorg een stadionverbod opgelegd om niet nodeloos op kosten gejaagd te worden. Want voor je het weet beleeft de hele Northside collectief het ‘hoogtepunt’ van het seizoen, en vervolgens moet een legertje chirurgen in het Westeinde maar zien hoe ze deze puzzel weer in mekaar moeten te zetten, en die doen dat niet voor niets, vandaar.

gravatar

Keuzes, keuzes, keuzes.

Wat is beter, een fascistenland, of een feodale zandbak met buitenlandse slaven?

Dan maar gewoon kiezen voor het meeste geld.

Goed gedaan Dick!

Reageer
gravatar

Dick zei ooit eens in Voetbal Inside: Ik HOEF het niet meer voor het geld te doen, maar ik DOE het wel. Niet omdat het MOET, maar gewoon omdat het KAN. Op dit argumentum ad populum (een logisch correcte redenering) wist zelfs onze nationale orator en filosoof Johan ‘Popper’ Derksen geen falsificerende antithese te verzinnen.