U2 krijgt 263 duizend euro aan cultuursubsidie

'Ze hadden gewoon een heel goed plan geschreven'

U2 heeft van de Nederlandse staat 263 duizend euro cultuursubsidie gekregen. Met dat geld hoopt het Fonds Podiumkunsten de in Nederland geregistreerde muziek internationaal op de kaart te zetten.

Anja Krans van het Fonds Podiumkunsten legt uit: “Het gebeurt niet vaak dat een band met zoveel potentie gewoon een brievenbus heeft op de Herengracht. Daar mogen we in Nederland best een beetje trots op zijn. Bovendien hadden ze gewoon een heel goed plan geschreven. Dat kun je van bepaalde toneelgroepen niet zeggen.”

Toch klinkt er ook kritiek op de beslissing om de belastingontwijkende band ook nog duizenden euro’s subsidie te geven. “Waarom krijgt Bono een extra zak geld en wij niet?” aldus de in Nederland geregistreerde zanger Mick Jagger.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

To be proud to give a rich guys more then 1/4 of a million while the many of a great talents are thrown aside is a sick notion, for me of course. But since I am also paying tax nobody asked me if I am ok with it. And I am not.

Reageer
gravatar

Wij hebben inmiddels 263.030 euro subsidie aangevraagd om aan te tonen dat wij U2 niet zijn.

Die 30 euro extra is voor de Tena-slips die wij dragen tijdens het aantonen.

gravatar

band met potentie? U2? volgens mij hebben die allang hun sporen verdiend. Lijkt me eerlijker als een beginnende band, waarbij “potentie” daadwerkelijk betekenis heeft, zo een mooi bedrag krijgt, of verdeeld onder meerdere met potentie en ja die zijn er in grote getalen die potentie hebben.

Reageer
gravatar

Nou, als zij écht zoveel subsidie krijgen omdat ze hier geregistreerd zijn, ga ik ook belasting betalen hoor..! Zo’n subsidie wil ik ook wel.

Reageer
gravatar

U bent groot fan? Dan bent u waarschijnlijke één van de weinige, want blijkbaar hebben de heren deze financiële aanmoediging hard nodig.

gravatar

Daar gaat het niet om Trendvolger. U2 blijft zich verjongen en wil op innovatieve wijze steeds grotere stadions bespelen. Als de fans niet komen is daar gewoon geld voor nodig, anders wordt het een coverband voor feesten en partijen.