Rennende treinreiziger heeft geen flauw idee hoelang 6 minuten duren

Paniekerige vrouw is nu pas ter hoogte van spoor 7

Hijgend en zwetend probeert de vrouw zich een weg te banen door de mensenmassa op Rotterdam Centraal. De paniek is in haar ogen te lezen. De trein naar Den Haag vertrekt over zes minuten vanaf spoor 9 en ze is nu pas ter hoogte van spoor 7.

De vrouw zwaait wild met haar armen om mensen aan de kant te dirigeren. Op de roltrap maakt ze met haar tas kenbaar dat ze erlangs wil. Ze mompelt af en toe een nauwelijks gemeend ‘sorry’ terwijl ze nerveus op haar horloge kijkt. Nog maar zes minuten.

Op het perron schieten haar ogen van de klaarstaande trein naar het bord en terug. Op het bord staat ‘Den Haag Centraal’. De vrouw rent de trein in en blijft vertwijfeld tussen de deuren staan. Ze kijkt verwilderd naar een jongen die op zijn gemakje de trein binnenstapt. “Is dit de trein naar Den Haag Centraal?!” De jongen zegt ‘ja’.

Nog niet helemaal gerustgesteld blijft ze wat rondhangen bij de deur. Pas na vijf zenuwslopend lange minuten roept de conducteur om dat dit de intercity naar Den Haag Centraal is. De vrouw zoekt uitgeput een zitplaats.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Omdat de hijgende/zwetende vrouw uiteindelijk toch 5 minuten te vroeg blijkt te zijn moet de trein op de geplande vertrektijd nog 20 minuten wachten op andere treinen die vóór gaan, waarna uitsluitend op het perron (dus niet in de trein) wordt omgeroepen dat de betreffende trein vandaag niet rijdt en dat passagiers gebruik kunnen maken van de trein die misschien over 2 minuten van spoor 2 vertrekt.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat die voorzien moet zijn van de stem van onze grote guru Geert Glorix die ons altijd en overal, vooral in deze donkere tijden, naar de juiste bestemming zal leiden?

“Sla nu rechtsaf, ik herhaal: rechtsaf! Haal rechts in indien nodig”.

gravatar

Juist Simon: dat was nou precies waar die illegale Algerijn in Nice naar op zoek was: een parkeerplaats voor zijn vrachtwagen!
MEDEDELING VAN DE AIVD: voortaan spreken wij niet meer over groepsgewijze of ‘lone wolf’ moslimterroristen: de politiek correcte benaming is vanaf nu: één (of meer) ernstig verwarde man(nen) van mediterrane origine met onverwerkte wraakgevoelens jegens Westerse samenlevingen.

gravatar

Citaat: “De vrouw zoekt uitgeput een zitplaats”. In een overvolle, vertraagde intercity? Hoe oud ben jij eigenlijk; geloof jij nog in sprookjes met NS en ProRail in de hoofdrol?