Man vindt het leuk om verkeerd geciteerd te worden

‘Dat heb ik inderdaad gezegd’

Richard heeft er helemaal vrede mee dat zijn uitspraken volledig worden vervormd door onze redactie. In een interview laat hij weten geen problemen te hebben met onjuiste citaten: “Dat zijn precies mijn woorden. Dat heb ik inderdaad gezegd.”

De man haalt er zelfs zijn genot uit: “Ik vind het erg prettig om verkeerd te worden aangehaald, schrijf dat maar op.” Het doet hem plezier dat hij geen enkele invloed heeft op de woorden die hem in de mond worden gelegd: “Al is deze uitspraak helemaal verzonnen, je mag me er gewoon op citeren.”

Het is niet voor het eerst dat Richard een opmerkelijke uitspraak doet. Eerder kwam hij al in opspraak voor het ontkennen van de Holocaust. Hij was verkeerd geciteerd, zo bleek later. “Nee hoor, dat is niet waar. Dat heb ik echt allemaal gezegd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Roland,

mag ik uw reactie citeren in mijn spreekbeurt over het paringsgedrag van otters in de Olypische zwembaden in Rio?

Groetjes,
Flip

gravatar

Dit is echt de mooiste uitspraak sinds “Alle Nederlanders moeten het buitenland uit” van G.B.J. Hiltermann.

Reageer
gravatar

Oei, we komen op ‘filosofisch’ gebied!

Elke ‘diepzinnige’ hobbyist komt op het punt waar hij met een diepe zucht zich afvraagt: ‘Wat is dat eigenlijk, realiteit?!’

Dit is zo’n moment, voor iemand (niet voor mij!).
Komt u maar!

Reageer