Bron WikiMedia Commons - US Airforce

Een militaire coup, kan zoiets ook in Mauritanië gebeuren?

'ja'

De militaire coup in Turkije kwam als een donderslag bij heldere hemel. Veel mensen zijn bang dat zoiets ook op andere plekken in de wereld kan gebeuren. Maar is dat wel terecht? We belden met coup-deskundige Flemmo te Gader om het hem te vragen.

Flemmo, zo’n staatsgreep, kan dat nou ook in Mauritanië?
Zeker

En in Nigeria?
Absoluut.

Maar toch niet in Honduras?
Hmmm. Ook wel.

En in Thailand?
Je zou misschien denken: daar zijn al militairen aan de macht. Maar dan kan het dus nog steeds gebeuren. Al weet ik niet of je het dan nog een militaire coup noemt.

En in Guinee…
Ja

Ik kon mijn zin niet afmaken. Ik wilde zeggen Guinee-Bissau
Daar kan het ook. Guinee-Bissau, Equatoriaal-Guinee, Papoea-Nieuw-Guinea, noem maar op. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of er kunnen staatsgrepen gebeuren.

En in Luxemburg?
Nee, daar niet.

Oké dankjewel Flemmo.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Costa Rica is het overigens ook absoluut uitgesloten dat er een coup van het Nationale leger zal plaatsvinden… Maar daar hoor je Flemmo dan weer niet over… Man, man man!

Reageer
gravatar

Ik stel het in hoge mate op prijs dat Flemmo te Gader tegenwoordig weer wat vaker als omni-deskundige wordt geraadpleegd. Met Bert Bokhoven heb ik het wel even gehad, voorlopig.

Reageer
gravatar

Maar als er bij de volgende verkiezingen in Luxemburg nou gekozen wordt voor een coup? Ik kies bij de ijsjeszaak immers ook vaak voor een coup!

Reageer