Bron YT LINDAnieuws

Hoezo gaat Studio France nu al met zomerstop!?

Gezeik is een kerntaak van de NPO

Er is veel kritiek op de vroege zomerstop van het praatprogramma Studio France. Gisteravond werd de kijker verrast door de mededeling dat het seizoen er alweer op zit voor de talkshow over het EK voetbal.

Tv-criticus Bert van der Veer vindt de voortijdige vakantie van Studio France onbegrijpelijk: “De kwalificaties voor de Europa League zijn alweer begonnen. Ik wil daar gezeik over zien. Gezeik is een kerntaak, maar ik kan straks nergens terecht. Bovendien is er nu wekenlang geen enkel programma waar je Henk Spaan hoort vertellen wat er allemaal in het nieuws was in 1984. Ik vind dat niet meer van deze tijd.”

Ook analyticus Aad de Mos heeft geen goed woord over voor het korte Studio France-seizoen: “Kijkers moeten dagelijks geïnformeerd worden over het belabberde niveau van het Nederlandse voetbal. Natuurlijk kun je uitwijken naar de radio, maar daar hebben ze geen schattig hondje in de studio lopen. Althans, dat zie je niet. Ze hebben wel een hondje trouwens, ik heb wel eens naar die webcam gekeken. Maar dat beest is gewoon veel minder schattig.”

Sportpresentator Jack van Gelder is het eens met de kritiek: “De sportliefhebber komt er nu karig vanaf. Ook omdat Co Adriaanse dit jaar wéér geen zomergast is, waar ik níets van begrijp overigens. Waar moet ik nu naar gaan kijken? De Tour de France? De Olympische Spelen? De Formule 1? De Paralympics? De Nijmeegse Vierdaagse? We zijn er bijna? Zeg het maar.”

Beoogd oud-voetballer Rafael van der Vaart herkent zich niet in de kritiek: “Zo’n seizoen is slopend, je moet er elke dag weer languit onderuit op de bank zitten en daarna moet je ook nog naar huis gereden worden. Ik ga nu even lekker bijkomen, ik moet straks nog een heel seizoen op de tribune zitten bij Real Betis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

hallo redactie van studio france ik heb jullie laatst een mail gestuurd over het ek gemengd voetbal dat ik daar graag een keer over wil komen praten in jullie programma maar tot op heden heb ik helaas nog niets gehoord dan maar via de schandpaal van de sociale media proberen jammer dat het zo moet

Reageer