Bron Wikimedia Commons JZ85 CC BY

Monsieur Cannibale krijgt regenboogkleuren

‘Kannibalisme is van ons allemaal’

De Efteling gaat Monsieur Cannibale geleidelijk aanpassen. Het pretpark gaat de pop regenboogkleuren geven, om tegemoet te komen aan de bezwaren tegen het racistische karakter van de attractie.

“Kannibalisme verbindt ons allemaal”, aldus woordvoerder Jacques Veldman van de Efteling. “Voor kinderen maakt het ook helemaal niet uit welke kleur de persoon heeft die hen opeet tijdens het luisteren naar een vrolijk deuntje. Of ze nu levend gekookt worden door een zwarte kannibaal of een regenboogkannibaal: de magie blijft hetzelfde.”

Tegenstanders zijn woedend over de aanpassing. Marijke van der Ven (68) uit Veghel: “Ze maken onze tradities kapot, dit land heeft deze attractie al sinds 1987. Ik weet nog goed hoe ik als kind met mijn vader in de kookpot van Monsieur Cannibale zat. Dikke pret! Die mooie herinneringen pakken ze mij nu af.”

Volgens Van der Ven is de kannibaal ‘gewoon een kindervriend’. “Dit heeft niets met slavernij te maken, dus waar hebben ze het over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misplaatste satire. Waarom maken ze er geen attractie bij van Nederlandse slavehouders met hun wreedheden, uiteraard omlijst met een leuk kinderliedje?

Reageer
gravatar

Wat geven wie toe aan wie, en waarom kwalificeert u een niet nader gespecificeerde groep mensen als “dat tuig”?

gravatar

Nu vertellen we de kinderen maar dat die meneer een homo is. Want de vraag zal nu zijn: “Waarom heeft hij de kleuren van een regenboog”? Krijg je daar weer commentaar op.

gravatar

het is jammer dat de heren/dames van de Efteling niet eerder het oor te luisteren hebben gelegd bij de rechtse meerderheid in dit land! Deze etnische kannibalen hadden natuurlijk -nooit- een verblijfsvergunning mogen krjjgen.

Wat zijn we toch aan het afglijden!

Corry

gravatar

De aanpassing van de Efteling om Monsieur Cannibale regenboogkleuren te geven heeft de goedkeuring van de politiek correcte linkse gekkies.

Wat leven we toch in een fijne wereld. 🙁

Corrie.

Reageer
gravatar

Helemáál geen goedkeuring.
Hebben we net de zwarte Piet een regenboogtint gegeven, krijg je weer negatieve associaties.
Niet elke regenboogtint eet kinderen op.

gravatar

Deze discussie mag wel eens wat genuanceerder gevoerd worden.

Monsieur Cannibale is helemaal geen ‘kindervriend’, de omschrijving ‘mensenliefhebber’ dekt de lading een stuk beter.

Reageer