Bron Flickr versageek CC BY

Zwarte man overleeft aanhouding

‘Dat ik nog leef is een mirakel’

John Washington heeft een engeltje op zijn schouder: de Afro-Amerikaanse man uit Alabama werd aangehouden door de politie, maar wist er toch levend vanaf te komen.

“Toen ik dat zwaailicht achter me zag wist ik al: mijn laatste moment heeft geslagen,” schrijft Washington op Instagram. “Ik had een barst in mijn achteruitkijkspiegel, er zijn al mensen om minder dood geschoten. Dat ik nog leef is een mirakel.”

Hoe hij er ongeschonden doorheen is gekomen weet Washington nog precies. “Het ging allemaal ongelofelijk traag. Ze wilden eerst m’n paspoort zien en daarna m’n rijbewijs. Toen adviseerden ze me om langs te gaan bij een garage in het volgende dorp. Het enige wat ik kon denken was: hou je koest John. Niet veel later zat ik weer ongeschonden in mijn eigen huiskamer.”

Het lokale politiekorps van Montgomery heeft een onderzoek ingesteld. “Dit is niet de gebruikelijke gang van zaken,” liet een woordvoerder weten. De betrokken agenten zijn op betaald verlof gestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo zie je maar, #verloedering van normen & waarden, ook in de VS!

Aan de andere kant. Die typische klaagmentaliteit van de zwartjes. Zelfs als ze niet worden neergeschoten is het niet goed!
Weer een nieuwe vorm van de #racismekaart.

Reageer
gravatar

Ook in Amerika is overheveling van voormalige staatstaken naar gemeenten gaande. Waar vroeger de Ku Klux Klan het gehele Zuiden bestreek, worden nu de plaatselijke politiekorpsen belast met het toezicht op zwartrijders. Net als in Nederland waar gemeenten nu de WMO (voormalige AWBZ) moeten uitvoeren. En dat niet doen.

Reageer
gravatar

Misschien waren de kogels al op, vanwege een eerdere staandehouding. Die mazzel kan je hebben natuurlijk, als ze net vóór jou iemand aantroffen met te weinig profieldiepte.

Reageer
gravatar

Tja, als je als neger in een Audi A7 rijdt dan vraag je er natuurlijk ook om. Als je in zo’n dure auto rijdt, dan zit je automatisch in een bepaalde categorie, dat beginnen ze in Nederland gelukkig ook eindelijk te beseffen…

Reageer
gravatar

Ach, als je ziet hoe barbaars wij Nederlanders zijn valt dit nog mee. Wat te denken van de barbaarse, middeleeuwse praktijken van zwarte piet en monsieur cannibale van ons Nederlanders, right? Nee, in de VS zijn ze gelukkig niet zo racistisch als de Nederlanders.

Reageer
gravatar

Daar heb je gelijk in Wiemersma. Als Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) voel ik mij meer betrokken met de buurt waarin ik werk dan de politie.

Soms heb ik zelfs het idee dat ze een enthousiaste BOA, zoals ik, niet kunnen waarderen.

Corrie.