Verpleeghuis: ‘Onze medewerker van de maand liet slechts 2 bejaarden in poepluier zitten’

Zorgtopper Jannie rammelde heel juni niemand door elkaar

Vrolijk nieuws uit de zorg: verpleegster Jannie Broekhoven (48) van verpleeghuis de Ondergaande Zon is uitgeroepen tot medewerker van de maand. Ze liet in juni slechts twee dementerende cliënten langer dan een dag in hun poepluier zitten, zette maar één bewoner onder een kokendhete douche en rammelde welgeteld niemand uit frustratie door elkaar. Een knappe prestatie, vindt directeur Emile Blommert (28).

Blommert roemt met name Jannies inschattingsvermogen. “Als je haar burn-outs niet meetelt werkt Jannie hier natuurlijk al vier jaar. Door haar ruime ervaring weet ze feilloos wanneer medicijnen die over de datum zijn nog net wel of net niet kunnen worden toegediend. Daardoor is er maar een cliënt in haar eigen braaksel gestikt”, zegt de onlangs aan de Nyenrode Business University afgestudeerde Blommert. “En dan haar emotionele beheersing: als een engel. Als een van onze klanten in een delier diarree over de muren heeft gegooid, krijgen stagiairs al snel de neiging om iemand in hun walging openlijk verrot te schelden. Jannie doet dat niet. Die werkt gewoon huilend door. Dát is rendementsdenken!”

Hoewel Jannie zelf niet beschikbaar is voor commentaar omdat ze in een papieren zak staat te hyperventileren, heeft ze volgens Blommert veel plezier in haar werk. “Dat zie je terug in de cijfers. Als alle medewerkers zich met zoveel enthousiasme te pletter zouden werken als Jannie, kan ik binnenkort directeur worden van een nog groter verpleeghuis”, zegt Blommert trots. De productietargets zijn met ingang van juli met twintig procent verhoogd.

Mevrouw Riezenbos (96), bewoonster van de Ondergaande Zon, is ook blij met Jannie: “Wanneer mag ik naar huis?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Triest dat dit nu pas naar buiten komt. Voor mevrouw Rozenbies dan.
Voor de rest hoop ik.
De Hoop staat nog niet geregistreerd als verpleeghuis al gaat dat binnenkort veranderen met dank aan CvH. Onze naam zal dan gegeven worden aan een garanium in de kleuren van de regenboog voor het breken hiervan.

“Wit”.

Dank voor, na en tijdens het leven, dood en overlijden van mijn gevreesde viervoeten “Benny”.

Reageer
gravatar

Deze informatie is verouderd. Mevrouw Riezenbos is overleden; onze directeur is inmiddels 29 en werkt voor een hedgefonds

Reageer